Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2011 - Anul XVI, nr. 52 (4650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oltean: Pe măsură ce îmbrătrânesc, mintea liderilor imaturi se responsabilizează

Vineri, 4 Martie 2011 (15:16:04)

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat că liderii imaturi ai opoziţiei se dovedesc echilibraţi în declaraţii ce vizează căderea Guvernului în urma unei moţiuni de cenzură, ceea ce reprezintă o dovadă, în opinia sa, că "pe măsură ce îmbătrânesc şi mintea lor se coace şi se responsabilizează".

Ioan Oltean a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că în aceeaşi zi se epuizează termenul alocat parlamentarilor pentru a face amendamente la Codul Muncii, atfel încât luni Guvernul să ia o decizie în ce priveşte amendamentele, iar marţi să-şi asume răspunderea în Parlament pe acest act act normativ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Marţi, chiar de Ziua Femeii, spre bucuria şi satisfacţia acestora, Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un act normativ ce se doreşte a fi european, flexibil şi cu largi posibilităţi de a oferi posibilitatea patronatelor şi investitorilor să identifice noi locuri de muncă. Dacă marţi Guvernul îşi va angaja răspunderea, şi aceasta este o certitudine, nu e o certitudine că opoziţia va depune o moţiune de cenzură", a spus Ioan Oltean.

El a adăugat că, după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea, opoziţia are trei zile pentru a decide ce face.

"Opoziţia are la îndemână trei zile pentru a reflecta cu seriozitate dacă merită sau nu să-şi compromită din nou orgoliile politice care s-au dovedit a fi totalmente neîntemeiate. Asigur că puterea nu are niciun fel de emoţie în ce priveşte posibilitatea ca moţiunea să întrunească un număr de voturi necesar pentru ca Guvernul Boc să cadă. Din acest punct de vedere, şi liderii imaturi ai opoziţiei se dovedesc de data aceasta echilibraţi. Nu au mai făcut declaraţii care să fie sforăitoare şi să inducă populaţiei sentimentul că ei sunt solizi, puternici şi majoritari. E clar că, pe măsură ce îmbătrânesc, şi mintea lor se coace şi se responsabilizează", a spus Ioan Oltean.

Liderul PDL şi-a exprimat speranţa că amendamentele parlamentarilor puterii şi opoziţiei să fie de natură să îmbunătăţească proiectul de lege pe care Guvernul l-a prezentat în aşa fel încât să rezulte un Cod al Muncii compatibil cu legislaţia europeană.

Întrebat cum va proceda puterea dacă opoziţia depune o moţiune de cenzură, Oltean a declarat că va asigura cvorumul necesar, dar nu va vota.

"Procedura noastră este să asigurăm cvorumul, iar opoziţia să adune voturi ca să treacă moţiunea. Am învăţat de la opoziţie foarte multe lucruri. Au şi ei minte câteodată", a spus Oltean, referindu-se la metoda de a fi în sală, dar de a nu vota, practicată iniţial de opoziţie.

În ce priveşte manifestările de stradă împotriva Codului Muncii, Oltean a declarat că acestea nu mai au amploarea celor de anul trecut.

Opoziţia şi-a anunţa intenţia de a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, după angajarea răspunderii. Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oltean: Pe măsură ce îmbrătrânesc, mintea liderilor imaturi se responsabilizează.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oltean: Pe măsură ce îmbrătrânesc, mintea liderilor imaturi se responsabilizează0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei