Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 feb 2011 - Anul XVI, nr. 30 (4628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: România nu a ieşit din criză, nu a depăşit recesiunea economică; Băsescu minte

Luni, 7 Februarie 2011 (13:38:16)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că România nu a ieşit din criză şi nu a ieşit din recesiunea economică, afirmaţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu fiind "mincinoase".

Ponta a spus că anunţul făcut de preşedintele Traian Băsescu duminică seară este "o perpetuare" a unei minciuni, care nu mai are nici măcar un efect psihologic, ci creează şi mai mult pesimism.

"Vrem să dăm un semnal către şomerii din această ţară, către pensionarii din această ţară, că din păcate Traian Băsescu minte din nou. Nu am ieşit din criză, nu am ieşit din recesiune economică, dar se poate face acest lucru cu un alt guvern şi cu un alt fel de a conduce treburile ţării", a afirmat el.

Preşedintele PSD a spus că actualul guvern a adoptat măsuri greşite, un exemplu fiind evenimentul tragic de la Uricani, unde Guvernul nu a investit bani în siguranţa minerilor, dar a construit, la doar câţiva kilometri, o "telegondolă portocalie" pe care a aruncat milioane de euro.

Ponta a adăugat că, deşi autorităţile au anunţat succesul acordului cu Fondul Monetar Internaţional, banii împrumutaţi nu se regăsesc în economie.

"Nu a rămas nimic, decât o datorie uriaşă pentru români, în rest banii îi regăsiţi în campania electorală de realegere a lui Traian Băsescu şi în firmele doamnei Udrea şi ale celorlalţi baroni locali, Flutur, Falcă", a susţinut el.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la Cotroceni, că România nu va mai trage ultima tranşă de la FMI, de un miliard de euro, dată fiind evoluţia economică, precizând că va fi trasă doar tranşa de la UE.

Şeful statului a mai anunţat că noul acord cu FMI va fi pe doi ani şi nu va implica finanţare, fiind de tip preventiv, de precauţie, şeful statului menţionând că Fondul şi UE vor ţine la dispoziţia României banii.

Preşedintele a precizat, totodată, că noul acord cu FMI, BM şi CE, care va fi adoptat în martie şi va intra în vigoare în aprilie, va fi de cinci milarde de euro, 3,6 miliarde urmând să provină de la Fond, iar 1,4 miliarde, de la Comisia Europeană. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: România nu a ieşit din criză, nu a depăşit recesiunea economică; Băsescu minte.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: România nu a ieşit din criză, nu a depăşit recesiunea economică; Băsescu minte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei