Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 feb 2011 - Anul XVI, nr. 30 (4628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marţi va fi zi de doliu în judeţul Hunedoara, în memoria minerilor morţi la Mina Uricani

Luni, 7 Februarie 2011 (15:19:39)

Ziua de marţi a fost declarată zi de doliu în judeţul Hunedoara, printr-un ordin al prefectului Dezsi Attila, care stabileşte că, timp de trei minute, instituţiile publice îşi vor înceta activitatea, pentru a păstra un moment de reculegere în memoria celor cinci mineri morţi la Uricani.

În baza legii 340/2004 privind prefectul şi Instituţia Prefectului, prefectul judeţului Hunedoara, Dezsi Attila, a emis, luni, un ordin prin care declară ziua de marţi zi de doliu în judeţ, pentru minerii morţi la Uricani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ziua de marţi, 8 februarie, se declară pe întreg judeţul Hunedoara zi de doliu şi de solidaritate cu locuitorii Văii Jiului, în memoria victimelor accidentului de muncă de la Mina Uricani din 5 februarie", se arată în ordinul emis de prefect.

Potrivit sursei citate, marţi, la ora 12.00, toate instituţiile şi autorităţile publice din judeţul Hunedoara vor întrerupe activitatea timp de trei minute, pentru păstrarea unui moment de reculegere.

O explozie a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Mina Uricani din Valea Jiului, iar cinci mineri au fost prinşi în subteran, echipele de salvatori coborând în mină. Explozia de metan s-a produs în momentul cuplării la reţeaua electrică a tabloului, după o revizie a acestuia.

În urma exploziei, cele cinci persoane au murit.

Cei cinci mineri vor fi înmormântaţi marţi, în localităţile Lupeni şi Uricani, trupul neînsufleţit al unuia dintre aceştia fiind depus la o capelă, în timp ce trupurile celorlaţi au fost duse la familiile lor.

Procurorii Parchetului Tribunalului Hunedoara care cercetează cauzele exploziei de la Mina Uricani au început, luni, audierea salvatorilor minieri care au intrat în subteran, sâmbătă, după producerea deflagraţiei în urma căreia cinci mineri şi-au pierdut viaţa.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, luni, că acumulările de gaze persistă la Mina Uricani, iar din acest motiv ancheta va dura, probabil, 30 de zile.

Medicii legişti din Hunedoara au finalizat necropsia în cazul a trei dintre cei cinci mineri morţi în urma exploziei de sâmbătă de la Mina Uricani, stabilind că aceştia s-au intoxicat cu monoxid de carbon, iar unul dintre ei avea şi multiple traumatisme produse de deflagraţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marţi va fi zi de doliu în judeţul Hunedoara, în memoria minerilor morţi la Mina Uricani.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marţi va fi zi de doliu în judeţul Hunedoara, în memoria minerilor morţi la Mina Uricani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei