Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 feb 2011 - Anul XVI, nr. 30 (4628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

S-a dat startul

Serbările Zăpezii la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Gura Humorului s-a dat startul ediţiei 2011 a Serbărilor Zăpezii. La baza pârtiei Şoimul, humoreni, dar şi turişti aflaţi în zonă au asistat vineri, 4 februarie, începând cu ora 18, la festivitatea de deschidere a Olimpiadei Humorului. Puţin după ora 18 a fost aprinsă flacăra olimpică de la baza pârtiei, de un profesor de sport de la Clubul Sportiv Gura Humorului, care a adus focul din vârful pârtiei.

Câteva minute mai târziu avea să înceapă spectacolul de făclii, prin coborârea jandarmilor montani şi a elevilor de la Şcoala de schi din Gura Humorului, activitate care s-a petrecut în aplauzele spectatorilor. Mulţi dintre cei prezenţi aşteptau să se dea startul urcării cu telescaunul spre vârful pârtiei, de unde aveau să coboare zeci de schiori, tineri, dar şi câţiva domni trecuţi de a doua tinereţe.

Lângă pârtia de sanie, sportivii de la Clubul Sportiv Gura Humorului şi-au pregătit „terenul” pentru concurs. Ei au bătătorit cu schiurile pârtia, au montat jaloanele, după care, sub supravegherea atentă a antrenorilor care au avut şi rol de arbitri, a început concursul de ştafetă în cadrul căruia sportivii au fost nevoiţi să coboare pe schiuri printre jaloane, să urce şi să coboare pe sănii de plastic. Concomitent, salvamontiştii din Gura Humorului au organizat o coborâre de pe pârtie cu tiroliana, printre curajoşi numărându-se şi câţiva copiii, care au coborât însoţiţi de salvamontişti.

Dacă la fotbal în clăpari amatorii nu s-au prea îngrămădit, la frânghia voinicilor, humorenii şi turiştii veniţi în staţiune au dovedit că sunt bine antrenaţi pentru această probă inclusă în Olimpiada Humorului.

De la ora 20,00, chiar dacă vântul i-a pus la încercare pe spectatorii adunaţi în faţa scenei de pe malul Moldovei, a început un spectacol de lasere şi maratonul MC-DJ, care a inclus şi un Special Guest, DJ Optick.

 

Carnaval şi hochei cu măturoaie

Sâmbătă, de la ora 14,00, pe patinoarul natural din parcul Ariniş a fostorganizat un „Carnaval pe gheaţă”, la care au participat mai ales copii, după care luciul gheţii a fost ocupat de adulţi care s-au întrecut într-un meci de fotbal pe gheaţă cu mingea de rugby, dar şi-au dovedit şi talentele de buni hocheişti într-un meci de hochei în care crosele au fost înlocuite cu măturoaie.

De la ora 16,00distracţia s-a mutat pe pârtie, unde a început “Olimpiada râsului la Gura Humorului”, cu probe para-olimpice, după cum le numesc organizatorii: proba I - slalom pitic, proba II - bob simplu şi pe echipe (concurs de coborâre şi tracţiuni folosind colaci cu mânere), iar proba III - concurs de sănii şi făraşe. Şi cum orice olimpiadă are olimpici, aceştia nu au lipsit nici la Gura Humorului, astfel încât înainte de a urca pe scenă trupa Iris, a fost organizată festivitatea de premiere.

 

„Zăpadă şi folk”

Activităţile au continuat şi duminică, de la ora 14, prin spectacolele oferite la baza pârtiei Şoimul de mai multe trupe locale. De la ora 16,00 au continuat probele para-olimpice începute sâmbătă cu un concurs de triatlon (proba combinată: slalom, bob, sănii). Seara de duminică a fost una de “zăpadă şi folk”, avându-l ca invitat special pe folkist-ul Emeric Imre. Clujenii de la  Emeric Set (Emeric Imre – chitară, voce, Răzvan Krivach – chitară, voce, Gabriel Ghită – clape, Sorin Zamfir– percuţie, tobe şi Adelina Bolot – voce) nu au venit “cu mâna goală”, ci cu un invitat special, în persoana lui Vasile Mardare. Ca şi în primele două zile, finalul distracţiei a fost întreţinut de mai mulţi DJ, primul weekend al Olimpiadei Humorului încheindu-se cu un foc de artificii.

 

Încă patru weekenduri de distracţie

“Din acest weekend şi până pe 6 martie sucevenii şi turiştii aflaţi la Gura Humorului pot să se distreze la fiecare sfârşit de săptămână la <Serbările Zăpezii> de la Gura Humorului, pot participa la întrecerile sportive din cadrul Olimpiadei Humorului, sau pot asista la concerte de rock şi folk. În fiecare weekend vom avea DJ renumiţi, care vor mixa pentru tinerii aflaţi aici şi multe alte surprize. Peste 2000 de locuri de cazare sunt disponibile la Gura Humorului pentru turişti.Vrem să aducem oamenii pe pârtie, să se bucure de zăpadă, deoarece avem condiţii extraordinare”, ne-a declarat primarul Marius Ursaciuc.

 

Un iglu a adus „aroma de... Polul Nord”, la Gura Humorului

Lângă patinoarul din Parcul Ariniş, vineri seara, câţiva bărbaţi lucrau de zor la construcţia unui iglu. Doi dintre ei pregăteau într-o formă dreptunghiulară din lemn zăpada îngheţată, iar al treilea clădea cuburile de gheaţă folosind ca „adeziv” de prindere apa.

De la constructorii igluului am aflat că zăpada care este folosită pentru construcţia unui iglu trebuie să aibă
suficientă consistenţă structurală pentru a putea fi tăiată şi stivuită în mod
corect. Igluul are aproximativ şase metri în diametru şi a fost construit de angajaţii de la patinoar,  folosind date tehnice de pe internet. Această construcţie va fi amenajată în interior nu cu piei de foci, cum fac cei de la Polul Nord, ci cu altfel de piei, tot de animale. De asemenea, aici vor fi montate nişte felinare decorative şi mobilier tradiţional din zonă. Igluul construit este pus la dispoziţia curioşilor.

„Serbările Zăpezii” din Gura Humorului sunt organizate de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului, Clubul Sportiv Dakiro, în parteneriat cu Primăria Gura Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serbările Zăpezii la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 10 voturi
Serbările Zăpezii la Gura Humorului4.1510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei