Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 feb 2011 - Anul XVI, nr. 30 (4628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Coşmar în mijlocul apei

Tatăl a murit, fiicele s-au salvat, după ce gheaţa a cedat sub ei, în mijlocul Siretului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a plătit cu viaţa inconştienţa de a încerca să traverseze râul Siret pe stratul de gheaţă subţiat de temperaturile ridicate din ultimele zile. Acesta şi-a luat şi fiicele de 12 şi 13 ani cu el, însă, din fericire, micuţele au scăpat cu viaţă. Marele lor noroc a fost că se aflau la câţiva metri în spatele tatălui atunci când gheaţa a cedat. Ele au povestit cum tatăl lor a apucat să vină spre ele şi le împingă spre mal, fetele salvându-se apoi după ce s-au târât pe gheaţă.    

 

Tragedia s-a petrecut ieri, în jurul orei 13.00, la aproximativ o sută de metri de un vad de pe râul Siret, pe raza satului Slobozia, comuna Fântânele.

Costan Hriţcu, bărbatul dispărut în apele Siretului, plecase cu puţin timp înainte de acasă, intenţionând să ajungă în satul Joldeşti, în judeţul Botoşani, la nişte rude. A plecat împreună cu fiicele sale Andreea şi Paula, de 12, respectiv 13 ani, şi pentru a scurta drumul spre satul aflat peste Siret a hotărât să treacă pe stratul de gheaţă format pe cursul râului. Un gest inconştient, care avea să-i fie fatal. La mijlocul apei, sub greutatea sa, gheaţa a cedat, iar bărbatul s-a prăbuşit în apă. Fiicele sale, aflate puţin în spate, au căzut şi ele în apă. Au relatat ulterior poliţiei şi viceprimarului din Fântânele, Vasile Hîj, cum tatăl a venit spre ele şi le-a împins spre mal. Pe gheaţa care stătea să cedeze în totalitate, minorele s-au târât cu mare greutate, după aprecierea lor ieşind de pe Siret zece minute mai târziu. Când au ajuns la mal, au povestit ele, tatăl lor nu mai dădea nici un semn de viaţă, fiind înghiţit de apă. S-au dus apoi acasă şi şi-au anunţat mama despre tragedie, care a alertat Poliţia. A fost sesizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, pompieri cu bărci pneumatice începând imediat operaţiunile de căutare a cadavrului.

 

Familie foarte săracă, cu cinci copii

Pe fondul temperaturilor ridicate de ieri, la aproximativ două ore de la tragedie, aproape tot cursul apei se degajase de gheaţă. Pompierii au căutat cadavrul până puţin după ora 17.00, când, din cauza întunericului, operaţiunea a fost sistată.

Familia lovită de această cumplită tragedie este cunoscută în sat ca fiind foarte săracă, mama fiind casnică, iar tatăl lucrând ocazional în construcţii. Cei doi aveau cinci copii, patru fete şi un băiat. 

În apropiere de locul unde a cedat gheaţa există un vad de trecere, însă cei trei au ales să traverseze prin locul în care stratul de gheaţă părea a fi mai solid.  

Din această dimineaţă pompierii vor relua operaţiunile de căutare a cadavrului, dacă vremea o va permite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tatăl a murit, fiicele s-au salvat, după ce gheaţa a cedat sub ei, în mijlocul Siretului.
 Vizualizări articol: 1130 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Tatăl a murit, fiicele s-au salvat, după ce gheaţa a cedat sub ei, în mijlocul Siretului5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 8 feb 2011, 10:38:10
Dumnezeu sa-l ierte si condoliante familiei.O lectie pt.toti care vor sa faca acelasi lucru.De ce trebuie sa se intample o nenorocire, ca sa intelegem ceva?Dumnezeu sa aiba in grija familia ramasa fara un sprijin barbatesc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei