Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 feb 2011 - Anul XVI, nr. 30 (4628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Costin:FMI ne-a asigurat că va introduce definiţia "consumatorului vulnerabil" în sectorul energetic

Luni, 7 Februarie 2011 (17:47:42)

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat, luni, după discuţiile cu FMI, că reprezentanţii Fondului au dat asigurări că vor introduce definiţia "consumatorului vulnerabil" în sectorul energetic, fiind un element care ar rezolva o problemă socială şi ar stimula IMM-urile.

Potrivit lui Costin, Guvernul nu a vrut să definească noţiunea de "consumator vulnerabil" în sectorul energetic, dar acest lucru ar fi rezolvat o problemă importantă pentru cetăţenii care nu au bani să plătească energia, care oricum este scumpă, şi ar fi fost un instrument care poate stimula întreprinderile mici şi mijlocii.

Conform definiţiei europene, "consumatorul vulnerabil" este atât consumatorul casnic, cât şi cel din întreprinderile mici şi mijlocii care trebuie să aibă acces neîngrădit la o resursă energetică mai ieftină, pentru că el nu se compară cu acel consumator angro de energie, a precizat Costin.

"Odată cu această definiţie, un pachet important din energie s-ar fi scos din oala comună şi s-ar fi dat la un preţ mai accesibil, dar cea mai ieftină energie a fost luată de băieţii deştepţi", a subliniat Costin.

Liderul sindical a afirmat că atât reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, cât şi ai Comisiei Europene au dat asigurări că vor să introducă acest element pentru a rezolva şi o problemă socială, dar şi pentru a stimula IMM-urile.

Confederaţia "Cartel Alfa" a recomandat Guvernului aplicarea a 20 de priorităţi pentru politica energetică, considerând că o politică energetică eficientă trebuie să se bazeze pe o strategie de eficientizare a resurselor energetice, care să aibă ca scop principal reducerea consumului cu până la 20%, până în 2020.

Printre măsurile propuse de "Cartel Alfa" este şi cea privind protejarea consumatorilor vulnerabili cu venituri mici şi mijlocii.

O misiune FMI - CE se află în România pentru a şaptea evaluare a acordului stand-by, în care se analizează îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 şi se negociază condiţiile privind un nou acord, de tip preventiv. Misiunea se încheie marţi, 8 februarie.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costin:FMI ne-a asigurat că va introduce definiţia "consumatorului vulnerabil" în sectorul energetic.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Costin:FMI ne-a asigurat că va introduce definiţia "consumatorului vulnerabil" în sectorul energetic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei