Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 feb 2011 - Anul XVI, nr. 30 (4628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Costin:Avem criză alimentară, iar în 20 de ani dacă nu se iau măsuri se va ajunge la sărăcie cronică

Luni, 7 Februarie 2011 (15:19:02)

Liderul Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat, luni, după întâlnirea cu FMI, că în România este o criză alimentară deoarece oamenii consumă mai puţin şi se orientează pe produse de mai proastă calitate, iar în 10-20 de ani, dacă nu se iau măsuri, se va ajunge la o sărăcie cronică.

Potrivit lui Costin, trebuie luate măsuri urgente pentru modernizarea agriculturii şi "punerea la treabă" a terenului arabil din România.

"Este o criză alimentară în România, iar consecinţele se văd, pentru că oamenii consumă mai puţin şi încep să se orienteze pe produse de mai proastă calitate. Dacă nu se face nimic, în 10-20 de ani vom discuta despre o afectare profundă a stării de sănătate a populaţiei, o sărăcie cronică", a spus Costin.

Potrivit liderului sindical, în magazine cresc preţurile deoarece majoritatea produselor sunt de import şi cererea este mai mare.

"În ciuda unor declaraţii pe care le fac unii că România nu este în criză alimentară, acest lucru nu este adevărat. Suntem o ţară care are capacitatea să producă şi să exporte, şi să-şi hrănească foarte bine populaţia, dar nu o facem, suntem un net importator de produse agricole pentru că nu avem resurse, suntem nevoiţi să importăm produse alimentare la preţuri mai mari şi, concomitent cu scăderea puterii de cumpărare a lucrătorilor din România, scade suma de bani alocată hranei. Acest lucru înseamnă mai puţină hrană, afectarea fiinţei biologice, randament mai mic la locul de muncă, invadarea pieţei cu subproduse alimentare ieftine, dar, pe termen mediu şi lung, acest lucru este o crimă împotriva naţiunii", a mai spus Costin.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costin:Avem criză alimentară, iar în 20 de ani dacă nu se iau măsuri se va ajunge la sărăcie cronică.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Costin:Avem criză alimentară, iar în 20 de ani dacă nu se iau măsuri se va ajunge la sărăcie cronică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei