Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 feb 2011 - Anul XVI, nr. 30 (4628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BNR va trage bani de la FMI doar în cazul unui atac asupra leului, cu pierderi mari de rezervă

Luni, 7 Februarie 2011 (15:20:09)

BNR va trage bani din viitorul acord cu Fondul Monetar Internaţional doar în cazul unei crize regionale grave, în care va pierde sume mari de la rezervă pentru a apăra leul de un atac speculativ, a declarat, luni, guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu.

"Banii de la FMI pot fi atraşi doar în cazul unei situaţii grave, cum ar fi un atac asupra monedei, declanşat de o criză în regiune, concretizat într-o pierdere masivă de rezervă şi de încredere", a răspuns Isărescu, întrebat cum ar defini o situaţie excepţională în care banca ar fi nevoită să apeleze la fondurile disponibile într-un acord de tip preventiv.

Isărescu a arătat că o situaţie similară ar fi şi dacă Trezoreria eşuează în două-trei rânduri să se finanţeze la costuri acceptabile.

"Fenomenele de criză acum, în mod normal, nici nu ar trebui să le explic, pentru că abia am trecut prin ele", a mai spus Isărescu.

Pe de altă parte, guvernatorul BNR a precizat că există un fond tampon constituit la Trezoreria statului şi a opinat că cei de la Finanţe ar trebui să facă publică valoarea acestuia.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, duminică seară, că noul acord cu FMI va fi pe doi ani şi nu va implica finanţare, fiind de tip preventiv, şeful statului menţionând că Fondul şi UE vor ţine la dispoziţia României banii.

Noul acord cu FMI, BM şi CE va fi de cinci miliarde de euro, 3,6 miliarde urmând să provină de la Fond, iar 1,4 miliarde, de la Comisia Europeană.

Traian Băsescu a mai spus că programul cu FMI, BM şi CE este necesar pentru că este nevoie de asistenţă în realizarea programului de convergenţă în acord cu obiectivele majore ale UE în perioada următoare. Totodată, vor fi continuate reformele în educaţie şi sănătate, se vor consolida şi implementa Legile pensiilor şi salarizării.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BNR va trage bani de la FMI doar în cazul unui atac asupra leului, cu pierderi mari de rezervă.
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BNR va trage bani de la FMI doar în cazul unui atac asupra leului, cu pierderi mari de rezervă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei