Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 ian 2011 - Anul XVI, nr. 21 (4619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul constată că ţigările confiscate dispar din depozit înainte de distrugere, scoase de paznici

Joi, 27 Ianuarie 2011 (14:16:23)

Guvernul a constatat că ţigările fără timbru confiscate de către autorităţi dispar din depozitele statului înainte să fie distruse, cu ajutorul paznicilor, şi sunt revândute pe piaţa neagră, miniştrii căutând soluţii prin care etapele legale în care aceste ţigări pot fi arse să fie scurtate.

Subiectul a fost discutat în şedinţa de miercuri a Guvernului, după ce ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a reclamat situaţia, au relatat agenţiei MEDIAFAX surse participante la şedinţă.

"Ţigările confiscate de autorităţi sunt distruse prin incinerare, dar numai în urma unei hotărâri judecătoreşti prin care se răspunde la contestaţia persoanei căreia i s-a confiscat marfa. Ministrul Internelor a arătat, însă, că în intervalul îndelungat care trece până la emiterea unei astfel de hotărâri apar tot mai multe cazuri în care ţigările confiscate dispar din depozite. Ministrul a explicat că aceste probleme nu pot exista decât cu complicitatea personalului care păzeşte depozitele", au arătat sursele.

În urma acestei prezentări, miniştrii au luat în discuţie varianta ca ţigările confiscate să fie distruse chiar şi în lipsa unei hotărâri judecătoreşti, dar au ajuns la concluzia că schimbarea legislaţiei în acest sens ar putea aduce statului prejudicii financiare.

"În cazul distrugerii ţigărilor fără o hotărâre judecătorească, rămâne totuşi posibilitatea unei decizii a instanţei care să nu dea dreptate statului şi atunci ar exista prejudicii pentru buget, deoarece autorităţile ar trebui să plătească despăgubiri pentru ţigările astfel distruse", au explicat sursele citate.

Problema nu a fost clarificată şi urmează să mai fie discutată, în căutarea unei soluţii.

Subiectul a fost discutat şi marţi în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), unde a fost prezentat un raport privind combaterea evaziunii fiscale care relevă că anul trecut au fost confiscate aproape 19 milioane pachete de ţigări, cu circa 56% mai multe decât în anul anterior.

Un studiu comandat şi prezentat în urmă cu doi ani de către producătorii JTI şi BAT releva că nivelul de consum de ţigarete contrafăcute din România va creşte pe termen mediu de la 8,5 miliarde ţigări pe an la 12,9 miliarde bucăţi, reprezentând 33,7% din piaţa de profil, iar pe termen lung ponderea ar putea ajunge la 50,4% din total.

În studiu se arăta că magazinele duty-free sunt principali furnizori pentru comerţul ilicit de ţigarete, iar cele mai afectate zone de comerţul ilicit cu ţigarete sunt cele învecinate cu graniţele non-UE, respectiv cu Serbia, Ucraina şi Republica Moldova. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul constată că ţigările confiscate dispar din depozit înainte de distrugere, scoase de paznici.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Guvernul constată că ţigările confiscate dispar din depozit înainte de distrugere, scoase de paznici5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei