Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 ian 2011 - Anul XVI, nr. 11 (4609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va lua în calcul vânzarea la bursă a altor acţiuni Romgaz, după listarea pachetului de 15%

Duminică, 16 Ianuarie 2011 (15:34:30)

Guvernul va lua în calcul vânzarea altor pachete de acţiuni minoritare la Romgaz după listarea la BVB a 15% din titluri, operaţiune care va fi derulată pe piaţa de capital internă şi/sau internaţională, păstrând însă pachetul majoritar de acţiuni.

Vânzarea de către stat a unui număr suplimentar de acţiuni minoritare din pachetul deţinut la compania Romgaz este prevăzută, ca variantă de analiză, într-un document oficial obţinut de MEDIAFAX.

"La Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz Mediaş se va avea în vedere realizarea de investiţii în scopul creşterii capacităţii de înmagazinare subterană a gazelor. Având în vedere importanţa strategică pe care societatea o deţine în economia românească, ulterior derulării acţiunii de valorificare a pachetului de acţiuni reprezentând 15% din capitalul social prin mecanisme ale pieţei de capital, se va analiza oportunitatea valorificării de pachete minoritare de acţiuni pe piaţa reglementată de capital internă şi/sau internaţională, cu păstrarea pachetului majoritar de acţiuni în proprietatea statului", este anunţat în document.

Romgaz este una dintre cele două mari companii producătoare de gaze din România, alături de OMV Petrom (SNP), şi este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 85,01% din acţiuni. Restul acţiunilor se află în portofoliul Fondului Proprietatea.

Un document obţinut şi prezentat de MEDIAFAX în aprilie 2010 prezenta intenţia Guvernului de a lista la bursă pachete de acţiuni la mai multe companii controlate de stat, printre care şi Romgaz. Executivul estima atunci că, pentru 15% din acţiunile producătorului de gaze naturale, va obţine 57,4 milioane lei.

Decizia de vânzare la bursă a 15% din acţiunile deţinute la Romgaz a fost luată de Guvern în august 2010.

Un document redactat de Ministerul Economiei, prezentat săptămâna trecută de MEDIAFAX, relevă că Romgaz va intra la tranzacţionare pe bursă în decembrie 2011.

Listarea la Bursă a Romgaz, precum şi a altor companii controlate de stat prin Ministerul Economiei, este o intenţie anunţată de către miniştrii de resort încă din 2006, care deocamdată nu a avut niciun rezultat.

Romgaz Mediaş a avut anul trecut o cifră de afaceri de 3,39 miliarde lei (aproape 800 milioane euro), în creştere cu 6,2% faţă de valoarea de 3,19 miliarde lei din 2009, şi un profit net de 508,5 milioane lei (120 milioane euro), în scădere cu 3,7%. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va lua în calcul vânzarea la bursă a altor acţiuni Romgaz, după listarea pachetului de 15%.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va lua în calcul vânzarea la bursă a altor acţiuni Romgaz, după listarea pachetului de 15%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei