Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 ian 2011 - Anul XVI, nr. 11 (4609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Piţitelu şi Becătuş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Indiscutabil, deţinem supremaţia mondială măcar într-o bucăţică din ceea ce înseamnă lumea fotbalului: acea referitoare la relaţia interumană. Nicăieri în galaxia noastră nu cred să mai existe fie patroni supremi ale căror decizii ţin loc şi de consiliu de administraţie, şi de toate funcţiile existente în orice club din restul lumii, şi de antrenor şi de ce-o mai fi. Cum de asemenea nu cred că măcar în galaxiile vecine cu a noastră pot exista „contracte” verbale, „legalizate” prin „bătut palma”! Nu ştiu încă (şi-mi tai acum mâna în care ţin pixul cu care scriu asta, dacă ştie cineva dintre dv.) dacă „profesionist” în sens fotbalistic în România înseamnă Carte de Muncă în care să se specifice asta, iar de la încheierea carierei sportive (la 30, 35, 38 de ani) omul să iasă la pensie. Ei bine, în tot acest sistem contra naturii, nici nu mai surprinde pe nimeni (iar pe cei de la Fisc ori Parchet cu atât mai puţin!) că între atotputernicul patron şi sclavii porecliţi „angajaţi” ai clubului se oscă frecvent nişte „neînţelegeri” care devin ulterior certuri, care apoi degenerează în scandaluri în mijlocul cărora dacă ai pătruns te cruceşti, îţi scuipi în sân şi-ţi vine să te duci la psihiatru pentru că ai senzaţia că nici nu mai vezi bine, nici nu mai auzi, din moment ce nu mai înţelegi nimic. Ultimele două conflicte care se poartă zilele astea au în centru două cluburi la care protagoniştii scandalurilor sunt atât de asemănători în cuget şi-n ne(simţiri), încât nu m-am abţinut ca încă din titlu să-i îngemănez. Aşadar, mai întâi personajul colectiv Piţitelu, alcătuit din barbugiul pârnăiaş Piţurcă şi descărcătorul de lăzi cu cârca Mititelu (devenit cum el ştie – nu şi D.N.A.! – miliardar şi patron de club) ne-a lăsat cu gurile căscate: prima jumătate cică ar fi angajată ca antrenor de cea de-a doua jumătate, numai că de fapt la „angajare”, ăla angajatu’ i-a dat bani „angajatorului”, lucru posibil cum ziceam, doar în România asta locuită. Ăla a luat banii, dar din ei n-a plătit pe nimeni. În contul datoriei, Piţi ar fi traficat f’o doi fotbalişti, da’ ăla nu-i dă, de bine ce nici nu-i plăteşte! Aşa că dacă tot nu-i lasă să plece dar nu le dă nici salariu, s-o gândit să-i ţină legaţi de glie prin... mărirea salariului! Adică a salariului pe care nu-l plăteşte!! La fel de tare e relaţia Becali – Lăcătuş, pe care n-are sens s-o detaliem, ci eventual să constatăm doar că în ediţia 2011, această simbioză tinde să se perfecţioneze: personajul colectiv Becătuş are tot ce-i trebuie pentru a ajunge mai complex, adică să devină Becătuşoiu. Că nici Oli nu-i mai prost.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piţitelu şi Becătuş.
 Vizualizări articol: 846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Piţitelu şi Becătuş5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(15 ian 2011, 13:54:07
Wikiliga lui Mitică … pardon de’am exagerat
Sau … sunt prea blând ? ! a dreq sistem ticăloşit
Înfăşurat în epidermă porcină,de bani umflat
Un sistem şi’o clică ( şi ) pe la noi s-a pripăşit

Mi’e dor de’un fotbal prin care mingea
Să nu se rostogolească , mai întâi , prin euroi
Deşi , mai mult sau mai puţin , strângem cureaua
Fotbalul , pare’se , are altfel de nevoi

Are nevoie de’o reformă , de’o epidemie de sănătate
Ca un călugăr al voluptăţii ni se arată Mitică , m’am săturat
Baierele pungii , în fotbal , sunt peste poate
Pline de bani , de corupţie şi de rahat

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei