Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 ian 2011 - Anul XVI, nr. 11 (4609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţare

Bani pentru modernizarea reţelelor de termoficare din Suceava, atraşi de la Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reţelele de termoficare şi punctele termice din municipiul Suceava vor fi reabilitate şi anul acesta cu fonduri de la bugetul de stat, pe lângă banii alocaţi din bugetul local, pentru ca sucevenii să beneficieze de servicii mai bune la furnizarea apei calde şi căldurii.

În urma deplasării de joi a primarului Ion Lungu la Bucureşti, la Ministerul Administraţiei şi Internelor, Sucevei îi vor alocate anul acesta fonduri pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor de transport şi distribuţie a agentului termic.

“Ni s-au promis minim 50 de miliarde de lei vechi şi în acest an în programul Termoficare 2006 -2015, în care, anul trecut, cea mai mare sumă a fost alocată Sucevei, care a depus prima proiectele de finanţare. Împreună cu cele 30 de miliarde de lei vechi pe care îi alocăm din bugetul local, sper ca anul acesta să putem moderniza încă trei puncte termice şi conductele de termoficare din zonele cu probleme”, a declarat primarul Sucevei.

Până acum, din fonduri proprii şi cu bani de la Guvern, au fost modernizate aproape jumătate din punctele termice din Suceava, astfel încât acestea să furnizeze apă caldă non-stop şi să poată fi controlate mai uşor, cu ajutorul instalaţiilor de automatizare, fără a mai fi necesară prezenţa non-stop a personalului de la Termica.

Anul acesta va fi amenajat şi un dispecerat de coordonare de la distanţă a punctelor termice automatizate, pentru a fi depistate mai uşor eventualele probleme la furnizarea căldurii şi apei calde către populaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bani pentru modernizarea reţelelor de termoficare din Suceava, atraşi de la Guvern.
 Vizualizări articol: 1270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Bani pentru modernizarea reţelelor de termoficare din Suceava, atraşi de la Guvern3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Chiar vrea primarul binele nostru!? trimis de
(15 ian 2011, 16:19:29
Tenacitatea primarului este de luat in seama si speram sa benificiem cu totii de preturi mici la incalzire cit mai repede!
1.1  RE: Chiar vrea primarul binele nostru!? trimis de
(15 ian 2011, 17:15:53
Chiar vrea primarul binele,insa ptr el si gasca numita partid.De fiecare data cand trambita sus si tare ca modernizeaza retelele de termoficare,cine crezi ca le "moderniza"? Firmele ce "papa" banii contribuabililor din jurul lor.InstComp,Florconstruct,Test Prima,etc.De aia se zbate primarul,vin alegerile locale,cele parlamentare si trebuie finantate de catre cineva.Asadar,banii populatiei se duc in conturile firmelor simpatizante 'orange' iar acestea,indirect ii returneaza ptr brichete,galeti,pixuri,esarfe, si chiolhanuri,cui ? Derbedeilor 'ORANGE".Cat despre ieftenirea unei gigacal,"vax albina',de unde atata bucurie ? Doar "gargara" ptr fraierit naivii in articole de ziar sau pe sticla.Urmariti in ultimii zece ani cat de "mult s-au ieftenit" serviciile si o sa-mi da-ti dreptate.
2.   Cata risipa... trimis de
(16 ian 2011, 04:32:02
Avea dreptate Sorin Avram acu ceva timp;la cate milioarde subventii de la guvern si de la bugetul local pentru aceasta Termita in decursul a cativa ani buni,acesti bani puteau subventiona instalarea de centrale individuale pe gaz la toti consumatorii.Astfel se inchidea robinetul risipei,iar consumatorii ar fi platit apa calda permanenta si caldura mult mai ieftin.Asta daca nu ar fi primat interesul personal a cedlor care ne conduc...din pacate acest primar vede orasul ca pe un combinat ceva mai mare,iar principiile comuniste nu vor sa-i paraseasca tartacuta...
3.   Informare trimis de
(17 ian 2011, 09:04:23
Pt MONITOR si SPIRAKE Ramaneti aceiasi nemultumiti frustrati. Obsedati de inlaturarea primarului(ca si posturile tv. Antena trei si Realitatea). Reveniti-va!. Pentru voi chiar totul este o cacealma ,chiar nu vedeti ca totusi se face ceva. Nu ma mai stresati cu centrale proprii, sunt racordat la sistemul centralizat si sunt foarte multumit. Nu va opreste nimeni sa va puneti dar, nu duceti o politica de a-mi pune si eu(si multi altii). Pentru voi orice s-ar face tot nu sunteti multumiti, intoxicarea politica de care suferiti va orbeste. Pacat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei