Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 ian 2011 - Anul XVI, nr. 11 (4609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Sub semnul armoniei

Muzică simfonică, momente coregrafice şi invitaţi de prestigiu, pe scena suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

„Concertul pentru Anul Nou 2011”, desfăşurat, joi seară, pe 13 ianuarie, la Casa de Cultură Suceava, a fost primit cu aplauze la scenă deschisă de public. Evoluţia instrumentiştilor Filarmonicii Botoşani, sub bagheta dirijorală a lui Cristian Sandu, cu participarea tenorului Sorin Lupu, a sopranei Luiza Fatyol, precum şi a celor patru balerini ai Operei Naţionale Iaşi, invitaţi în concert pentru câteva momente coregrafice, au ridicat publicul sucevean în picioare.

După două ore de spectacol, pentru care au scos din buzunare doar 15 lei, în care actriţa Dana Bucătaru, de la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoşani, a prezentat fiecare moment din concert, oferind publicului date importante despre bucăţile muzicale care au fost interpretate pe scenă, sucevenii au avut regrete că totul s-a terminat prea repede. Minute în şir, la final de concert, publicul, câteva sute de oameni, a aplaudat în picioare, drept mulţumire pentru armonia pe care au creat-o artiştii pe scenă, pentru bucuria de a avea la Suceava un concert cu adevărat „la înălţime”.

 

Compozitori celebri

Cristian Sandu, dirijorul clujean care, la sfârşitul anului trecut, a câştigat Concursul de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti, a ales pentru concertul susţinut la Suceava un repertoriu accesibil, piese semnate de compozitori celebri: J. Strauss: Uvertura operetei Liliacul, G. Verdi: Rigoletto, Aria Ducelui de Mantua (La donna e mobile...), arie interpretată de tenorul Sorin Lupu, G. Gimemez: La boda de Luis Alonso – intermezzo, L. Delibes: Fetele din Cadiz, Bolero, solistă – soprana Luiza Fatyol, J. Strauss: Polca Leichtes Blut (Sânge înflăcărat).

Pe muzica lui J. Strauss (Sânge înflăcărat) au intrat în scenă, pentru primul moment coregrafic din spectacol, cei patru balerini ai Operei Naţionale Iaşi, Otilia Oglinzanu, Monica Mihai, Dan Berihoi, Cătălin Ailesei, artişti care, pe parcursul spectacolului, au schimbat mai multe costume, în funcţie de momentul muzical pentru care au realizat coregrafia.

În program a mai fost cuprins J. Strauss: Voievodul ţiganilor, Aria lui Barinkai-Act I: Als flotter Geist, doch fruh verwaist, solist - tenorul Sorin Lupu, G. Verdi: Vecerniile siciliene, arie - Boleroul Elenei (Mercè di lette amiche), Solistă – soprana Luiza Fatyol, J. Strauss: Valsul Sânge vienez, moment la care şi-au dat concursul cei patru balerini ieşeni, G. Puccini: Boema, duetul Mimi-Rodolfo (O soave fanciulla), solişti: Luiza Fatyol şi Sorin Lupu. Prima parte a concertului s-a încheiat cu Polca Champagner de J. Strauss.

 

Solişti de top, pe scena suceveană

După pauză, instrumentiştii botoşăneni au deschis concertul cu Uvertura Candidede L. Bernstein, urmat de Marş persan de J. Strauss,  
Romeo şi Julieta, Valsul Julietei de Ch. Gounod (solistă  - soprana Luiza Fatyol, din Satu Mare, care a primit, anul trecut, la Concursul „Hariclea Darclée”, organizat la Brăila, de marea soprană Mariana Nicolesco, premiul III, fiind clasată în primii zece din cei 187 de concurenţi din 27 de ţări).

Spectacolul a continuat cu Canzonetta Torna a Surriento de E. De Curtis, solist – tenorul Sorin Lupu, care din 2001 este angajat al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.

Nu a lipsit din program Josef Strauss: Valsul Delirium, J. Strauss: Perpetuum mobile, Fr. Loewe: My Fair Lady, I could have dance all night (Aş fi putut dansa...), A. Lara: Canzonetta Granada, J. Strauss: Valsul Frumoasa Dunăre albastră, Fr. Lehar: Văduva veselă, duetul Hanna-Danilo (Lippen schweigen...) solişti Luiza Fatyol şi Sorin Lupu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzică simfonică, momente coregrafice şi invitaţi de prestigiu, pe scena suceveană.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Muzică simfonică, momente coregrafice şi invitaţi de prestigiu, pe scena suceveană5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei