Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 ian 2011 - Anul XVI, nr. 11 (4609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Chilipir

Partide mici cu avantaje mari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spaţii ultracentrale, de pe care municipalitatea suceveană ar putea încasa sume consistente, pe care să le folosească la întreţinerea clădirilor sale, la modernizarea pieţelor, sau chiar la investiţii de interes public, sunt ocupate de partide “de buzunar”, de care mulţi dintre suceveni habar nu au că există şi care plătesc nişte chirii ridicol de mici – 1,68 lei/mp pe lună.

Partide precum PSD, PD-L, PNL, PRM au sedii pe care le-au cumpărat, unde au în permanenţă un program de relaţii cu publicul, întâlniri, dezbateri, audienţe sau alte acţiuni prin care intră în contact cu alegătorii lor.

Alte partide, din care unele apărute peste noapte, iar altele deja îngropate în uitare, au solicitat şi au obţinut sediu, în clădirea de lângă Piaţa Mare, în care ani la rând a funcţionat Administraţia Pieţelor Suceava, cunoscută de mulţi pentru spaţiile de vânzare a cărnii, de la parter.

Acolo au sediu în prezent Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), Partidul Conservator, Asociaţia Italienilor din România, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR), Forţa Democrată din România şi PNŢCD.

În vreme ce UDRM şi Forţa Democrată deţin spaţii de numai 7-8 metri, PNŢCD deţine două camere, cu o suprafaţă de aproximativ 20 de mp, celelalte trei partide – PC, UNPR şi Asociaţia Italienilor - deţin spaţii care totalizează peste 150 de mp.

 

Afacere bănoasă sub acoperişul sediului de partid

Curios, dar ieri, în miezul zilei, la nici unul dintre sediile acestor partide nu se afla vreun reprezentant care să stea de vorbă cu posibilii alegători, sau care să facă strategii electorale, ori să aştearnă pe hârtie idei cu care să vină în sprijinul populaţiei.

Curiozitatea alegătorilor în faţa platformelor program ale acestor partide se izbea practic de uşile închise, în ciuda programului de relaţii cu publicul, nerespectat, care apărea pe unele uşi, cele ale PNŢCD.

În schimb, ceea ce ar fi trebuit să fie sediul Asociaţiei Italienilor din România s-a dovedit a fi de fapt un sediu comercial – Centrul Italian de Traduceri.

Dacă nu ar fi bannerul de pe clădire, la exterior, care indică faptul că acolo îşi are sediu RO.AS.IT – Asociaţia Italienilor din România, cei care intră în clădire ar vedea doar un spaţiu amenajat exact ca un birou notarial, în care, conform reclamei de la intrare, se fac traduceri în limbile – italiană, franceză, engleză, germană, spaniolă, olandeză, suedeză, daneză, greacă, rusă, cehă, polonă şi maghiară, dar şi legalizări notariale.

Practic, pe acel spaţiu ultracentral, cu o suprafaţă de 45,5 mp, închiriat ca sediu de partid Asociaţiei Italienilor, la un preţ de 1,68 de lei/mp, se plăteşte lunar o chirie de numai 76,44 lei, bani pe care îi scot numai din legalizarea unui act sau din traducerea a două-trei pagini.

Conform legii, partidele politice nu pot desfăşura activităţi specifice societăţilor comerciale. Pe pagina sa de internet, RO.AS.IT se defineşte drept o asociaţie etnică de drept privat, cu statut de utilitate publică, lucru care nu se prea potriveşte cu statutul în baza căruia a primit spaţiu pentru un sediu de partid politic, beneficiind şi de o chirie de 80 de ori mai mică decât cea plătită pe spaţiile comerciale de la parterul aceleiaşi clădiri, acolo unde se vând carne şi produse din carne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Partide mici cu avantaje mari.
 Vizualizări articol: 820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Partide mici cu avantaje mari4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei