Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 ian 2011 - Anul XVI, nr. 11 (4609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cazul Căjvănean

S-a declarat şofer de ocazie al asasinilor, în ziua în care o probă ADN l-a incriminat direct

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Suceava a respins, ieri, recursul formulat de Alin Novac, tânărul în vârstă de 25 de ani arestat preventiv sub acuzaţia că a făcut parte din gruparea de tâlhari care l-a omorât pe valutistul Cristian Căjvănean. Recursul prin care suspectul cerea să fie cercetat în stare de libertate a coincis chiar cu ziua în care la dosar a ajuns o probă esenţială împotriva acestuia: ADN-ul de pe un muc de ţigară găsit în locul în care tâlharii şi-au împărţit banii luaţi de la valutist îi aparţine.

 

Alin Novac, în vârstă de 25 de ani, din Plopeni – Salcea, este cel de-al şaselea individ arestat preventiv în dosarul jafului de peste 400.000 de lei comis pe 20 iulie 2009 asupra lui Cristian Căjvănean, faptă urmată de decesul victimei, după 17 zile de agonie. El a ajuns ultimul în arest, deoarece era plecat în Anglia, fiind extrădat abia în noiembrie 2010.

Ieri, în faţa instanţei, avocatul tânărului a încercat să convingă magistraţii că acesta a avut un rol minor în grupare. Ar fi fost doar un simplu şofer de taxi, care i-a luat întâmplător în maşină pe membrii grupării, imediat după ce aceştia îl atacaseră în stradă pe valutist. Tocmai proba ADN depusă ieri la dosar de procurori (despre care „Monitorul” a relatat în exclusivitate în ziarul de ieri) contrazice însă această variantă. ADN-ul tânărului de 25 de ani a fost găsit pe un muc de ţigară Kent, muc găsit acum doi ani de zile pe un câmp din comuna Bosanci, chiar în locul unde, au stabilit anchetatorii, tâlharii şi-au împărţit banii luaţi de la Căjvănean şi unde au dat foc genţii şi unor haine pătate cu sângele victimei.

 

Mucul de ţigară, un „detaliu” care l-ar putea costa ani de închisoare pe Novac

„Este o probă esenţială, ştiinţifică, care nu comportă dubii. Acest rezultat a venit zilele trecute şi depunem astăzi o copie la dosar”, a precizat procurorul în faţa instanţei.

Practic, această probă îl plasează pe Novac în locul în care s-au împărţit banii proveniţi din tâlhărie, condiţii în care negarea vehementă în implicarea faptei din partea acestuia nu mai poate sta în picioare. 

Apărătorul lui Novac a mai încercat să convingă instanţa de faptul că acesta nu s-a sustras în nici un moment cercetărilor, ba chiar s-a prezentat de bunăvoie autorităţilor române, pentru a-şi clarifica situaţia, condiţii în care nu s-ar impune cercetarea sa în stare de arest. Propunerea a fost însă respinsă, astfel că Novac rămâne în continuare în arest.     

 

Rolul lui Novac în grupare

Potrivit mărturisirilor făcute de Gheorghe Anton (24 de ani), alias „Legionarul”, din Adâncata, unul dintre cei şase suspecţi ai jafului comis asupra lui Cristian Căjvănean, Alin Novac a avut misiunea de a-i recupera pe tâlhari de pe drum şi de a dispărea cu aceştia cât mai rapid din zonă.

După ce au aşteptat ca victima să ajungă în apropierea blocului în care locuia (n.r. – zona 6 Noiembrie, municipiul Suceava), „Legionarul” şi un alt suspect, Iulian Spatariu (29 de ani), consăteni, i-au dat cu un par în cap şi, potrivit mărturisirilor lui Gheorghe Anton, au alergat cu geanta doldora de bani câteva sute de metri, printre blocuri, până în zona Grădiniţei Nr. 1, de pe strada Alexandru Ienceanu, unde Novac îi aştepta cu un autoturism marca Rover.

S-au urcat în maşină şi au demarat în trombă spre un câmp dintre Ipoteşti şi Bosanci, unde s-au întâlnit şi cu ceilalţi membri ai grupării şi unde au împărţit banii. În zona respectivă, după aproximativ două săptămâni, anchetatorii aveau să găsească mai multe probe, printre care şi mucul de ţigară aruncat de Novac. Membri grupării sunt suspecţi şi în comiterea altor tâlharii comise asupra unor valutişti din Suceava în ultimii ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a declarat şofer de ocazie al asasinilor, în ziua în care o probă ADN l-a incriminat direct.
 Vizualizări articol: 829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 6 voturi
S-a declarat şofer de ocazie al asasinilor, în ziua în care o probă ADN l-a incriminat direct4.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei