Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 dec 2010 - Anul XV, nr. 287 (4578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 2.000 de medici, la Targul Internaţional de Cariere, oferte de până la 120.000 de euro/an

Luni, 6 Decembrie 2010 (17:18:39)

Peste 2.000 de medici tineri şi cu experienţă, farmacişti, asistenţi, dentişti, studenţi la medicină sau absolvenţi au vizitat Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice, cele mai multe posturi fiind destinate medicilor specialişti şi celor cu experienţă, informează organizatorii.

Organizatorii precizează că la târg au fost disponibile între 4.000 şi 5.000 de locuri de muncă în toată Europa, care s-au adresat tuturor participanţilor, nu numai celor din România, ci şi celor din restul ţărilor unde se desfăşoară evenimentul.

Cele mai căutate specializări medicale în oraşele din România au fost anestezia, medicina de urgenţă, radiologia, medicina internă, chirurgia şi medicina generală, iar ţările în care au fost oferite cele mai multe joburi au fost Marea Britanie, Irlanda, Germania, Suedia, Danemarca, Franţa, Elveţia, Belgia, Norvegia şi Spania.

"Cele mai multe posturi s-au adresat medicilor specialişti şi celor cu experienţă. Salariile şi pachetele salariale oferite personalului medical din România diferă de la o ţară la alta. Pentru medicii seniori, cele mai mici salarii oferite în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale sunt cuprinse între 80.000 – 120.0000 euro/an, pentru posturi în Germania, Danemarca, Norvegia şi Suedia, iar cele mai mari în Irlanda si Marea Britanie, ajungând între 150.000-200.000 euro pe an", se arată în comunicatul remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit organizatorilor, motivaţia medicilor de a pleca din ţară este influenţată de reducerile salariale suferite în ultima perioadă, lipsa dotărilor şi a condiţiilor optime de muncă din unităţile sanitare, subfinanţarea sistemului sanitar şi dorinţa de a începe o carieră medicală cu posibilităţi salariale de aproximativ 10 ori mai mari.

"Fenomentul de migraţie al medicilor este unul global şi nu se limitează numai la România. Există mii de medici care au plecat din Germania în Marea Britanie, Irlanda sau Scandinavia şi aproximativ 40 la sută din medicii irlandezi lucrează în afara Irlandei. De asemenea, mii de doctori din Marea Britanie au migrat către Statele Unite, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud sau Orientul Mijlociu", se mai arată în comunicat.

În cadrul târgului, angajatorii prezenţi au intrat în contact direct cu medicii şi asistenţii medicali interesaţi să lucreze în sisteme de sănătate din afara României, le-au explicat în ce constă oferta de muncă, care sunt avantajele unui job în străinătate, care ar fi salariile pe care le-ar obţine şi le-au dat explicaţii cu privire la paşii procesului de recrutare.

Organizatorii precizează că personalul medical care doreşte să înceapă o carieră peste hotare este foarte derutat şi la început puţin informat despre toată procedura pe care trebuie să o urmeze, despre dosar, despre ce înseamnă colaborarea cu o agenţie de recrutare, de câte acte este nevoie pentru a putea începe efectiv munca. Foarte multe întrebări la târg au fost legate de procesul de recrutare şi modalitatea de găsire a unui loc de muncă în afară.

"Acest proces poate dura în medie între o lună şi şase luni, totul depinde de durata obţinerii Certificatului de Conformitate şi actelor de la Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor. De îndată ce medicii au aceste certificate, înregistrarea în sistemul de sănătate britanic nu durează mai mult de trei - patru săptămâni de exemplu. Limba străină este de asemenea o chestiune care implică timp pentru a deveni fluent în engleză, franceză sau germană. Dacă se decid să muncească în Scandinavia, agenţiile care recrutează pentru Suedia, Norvegia sau Danemarca oferă cursuri de limbă gratuite şi cursuri de adaptare atât pentru medic, cât şi pentru familia acestuia. În principiu, costurile suportate de candidat sunt cele pentru obţinerea şi legalizarea actelor şi cele pentru taxele de înregistrare la autorităţile naţionale care reglementează practica medicală în ţara unde va lucra", a precizat Simona Oprea, reprezentanta Houston NPA, compania care promovează evenimentul pe piaţa din România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.000 de medici, la Targul Internaţional de Cariere, oferte de până la 120.000 de euro/an.
 Vizualizări articol: 674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 2.000 de medici, la Targul Internaţional de Cariere, oferte de până la 120.000 de euro/an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei