Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 dec 2010 - Anul XV, nr. 287 (4578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 37 la sută din angajaţi cred că indemnizaţia pentru creşterea copilului ar trebui să fie fixă

Luni, 6 Decembrie 2010 (15:44:29)

Peste 37 la sută dintre angajaţi cred că indemnizaţia pentru creşterea copilului ar trebui să fie o sumă fixă, iar 43 la sută optează, în lipsa serviciilor, pentru o durată a concediul de creştere de 24 - 36 de luni, rezultă dintr-un sondaj de opinie realizat de Jobsinro, în perioada 1-6 decembrie.

Aproape jumătate dintre respondenţi se tem, în ceea ce priveşte securitatea jobului actual, de efectele concediului de îngrijire a copilului, chiar dacă legea îi protejează.

Astfel, 41,45 la sută cred că plecarea în concediul pentru creşterea copilului le pune în pericol actualul loc de muncă, 31,20 la sută că le oferă o pauză binevenită în carieră, 12,39 la sută că îi îndepărtează de profesie şi 5,56 la sută că vor avea timp pentru alte cursuri.

Numărul celor care cred că întoarcerea la job în cel de-al doile an al concediului ar trebui încurajată cu 500 de lei pe lună este egal cu al celor care cred că nu ar trebui acordat acest stimulent, iar 10,47 la sută dintre participanţi consideră că este suficientă şi o indemnizaţie de 100 de lei.

"Valoarea indemnizaţiei de creştere a copilului este privită heterogen, cu un plus pentru o sumă fixă, indiferent de salarizarea şi deci de contribuţia anterioară a mamei. Probabil nu ca reacţie împotriva mamelor cu salarii mari, ci împotriva celor care şi-au crescut artificial salariile în perioada premergătoare naşterii", se arată în comunicatul remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

La întrebarea "Care ar trebui să fie valoarea indemnizaţiei de creştere a copilului?", 37,32 la sută au afirmat că ar trebui stabilită o sumă fixă, indiferent de salariu, 26,09 la sută cred că aceasta ar trebui să reprezinte 85 la sută din ultimul salariu, între 600 şi 3.400 de lei, 19,93 la sută susţin că ar trebui să fie 85 la sută din ultimul salariu primit, 8,70 la sută că aceasta ar trebui să reprezinte un procent din salariu dar să nu depăşească 1.500 de lei, iar 6,52 la sută că nu ar trebui să fie mai mare de 1.000 de lei.

Două treimi dintre votanţi ar acorda indemnizaţia tuturor mamelor iar, ca o consecinţă a lipsei de alternativă, aproape 40 la sută dintre persoane au votat pentru o durată a concediului de 18-24 luni, în timp ce 43 la sută o preferă pe cea de 24-36 de luni.

De asemenea, 83,15 la sută dintre respondenţi au afirmat că indemnizaţia ar trebui acordată pentru toţi copiii, indiferent de numărul lor.

Jobsinro.ro a desfăşurat sondajul de opinie la nivel naţional, fiind expuşi 21.971 de vizitatori unici (sursa Trafic.ro).

Guvernul urmează să ia o decizie privind durata concediului de creştere a copilului, precum şi în cazul indemnizaţiei acordate în perioada acestui concediu.

Ministerul Muncii a propus reducerea de la doi ani la un an a perioadei în care se acordă indemnizaţia pentru copii, timp în care să fie acordată o sumă reprezentând 85% din salariu, între 600 de lei şi 3.400 de lei, iar din a şaptea lună mamele care se întorc la serviciu să beneficieze de un bonus de 500 lei lunar.

Alte variante prevăd ca mamele să beneficieze timp de 24 de luni de indemnizaţie, dar aceasta să fie plafonată la 1.000 de lei sau la 1.500 de lei, iar bonusul pentru întoarcerea la serviciu mai devreme să fie de 100 de lei lunar.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 37 la sută din angajaţi cred că indemnizaţia pentru creşterea copilului ar trebui să fie fixă.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 37 la sută din angajaţi cred că indemnizaţia pentru creşterea copilului ar trebui să fie fixă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei