Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 dec 2010 - Anul XV, nr. 287 (4578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Versiune de anchetă

„Ciompi”, ucis într-un război al bodyguarzilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La mai bine de o săptămână de la execuţia în stil mafiot a suceveanului Bogdan Gabriel Pădureţ, zis „Ciompi” sau „Tony”, poliţiştii nu au reuşit încă să dea de urma ucigaşilor de pe motocicletă. În lipsa unor versiuni oficiale, ziarele britanice fac tot soiul de speculaţii cu privire la legăturile lui „Ciompi”. Până acum nimic nu s-a confirmat, iar reprezentanţii Scotland Yard cer ajutorul tuturor celor care au văzut ori au auzit ceva în dimineaţa zilei de 27 noiembrie 2010 şi care ar putea ajuta la rezolvarea cazului.

 

Era şeful serviciului de securitate al clubului exclusivist Mayfair

Presa londoneză acordă în continuare atenţie teribilului asasinat căruia i-a căzut victimă suceveanul Bogdan Gabriel Pădureţ. Potrivit ediţiei electronice a cunoscutului ziar „The Dailly Mirror”, „Ciompi” a fost executat într-o operaţiune profesionistă, după o ceartă cu un bodyguard al unui alt club, potrivit poliţiei britanice.

„Poliţia crede că Pădureţ a fost împuşcat în North London, în cadrul unui <război al bodyguarzilor>. Pădureţ, în vârstă de 29 de ani, care era şeful serviciului de securitate al clubului exclusivist Mayfair, în West End, la Londra, a fost implicat într-o ceartă cu bodyguardul unui alt club din capitala britanică. El abia fusese adus acasă în momentul când a fost împuşcat de patru ori în cap, în timp ce se afla în maşină, de o persoană care se afla pe o motocicletă”, scrie ediţia electronică a lui „The Dailly Mirror”.

 

„Doamnele”, o altă versiune a anchetei

Declaraţiile oficiale ale reprezentanţilor Scotland Yard arată că „Ciompi” a fost ucis de profesionişti. "A fost o crimă premeditată şi executată cu sânge rece. Pădureţ era, fără îndoială, ţinta", a declarat inspectorul şef Jacqueline Sebire.

"A fost o lovitură profesionistă", a declarat o altă sursă din cadrul poliţiei. "Noi căutăm bodyguarzi de club, dar el (Pădureţ) se pare că era ocupat şi cu doamnele, deci, aceasta este o altă pistă în anchetă", a adăugat această sursă.

Detectivii de la Scotland Yard efectuează în acest moment cercetări despre stilul de viaţă al lui Bogdan Pădureţ în încercarea de a afla un motiv pentru uciderea acestuia. El era membru al sălii de fitness David Lloyd, din Finchley, şi a fost caracterizat drept un tip „foarte popular şi lucra destul de mult”.

 

Mama lui „Ciompi”: „Am un gol imens în suflet”

Mariana Pădureţ, mama lui „Ciompi”, a fost la Londra pentru efectuarea procedurilor legale de identificare a cadavrului. Ea a vorbit cu ziariştii de la site-ul www.romani.co.uk, cărora le-a spus că nu poate să creadă că fiul ei se va întoarce acasă într-un sicriu.

„Pentru mine, Tony însemna totul. El a avut întotdeauna o dragoste imensă pentru oameni, el şi-ar numi prietenii şi rudele fraţi şi surori. Era incredibil de generos şi iertător şi, în acelaşi timp, foarte modest. Avea un simţ deosebit al dreptăţii şi era mândru de tot ce făcea. Am un gol imens în suflet. Cuvintele nu pot exprima cât de mult îi vom simţi lipsa. Această tragedie i s-ar fi putut întâmpla oricui. Sper că oricine are vreo informaţie care le poate fi de folos autorităţilor va avea simţul datoriei, curajul şi generozitatea să declare. Vă rugăm ajutaţi-ne să găsim persoana care mi-a luat fiul de lângă mine”, este apelul disperat al Marianei Pădureţ. Între timp, mama lui „Ciompi” a părăsit Londra şi urmează să ia o decizie după ce autorităţile britanice vor finaliza formalităţile şi vor permite familiei să ridice corpul neînsufleţit. Potrivit unei dorinţe mai vechi, „Ciompi” va fi înmormântat la Slătioara, acolo unde locuiesc bunicii săi. Costurile repatrierii, care se ridică la circa 10.000 de lire sterline, vor fi suportate de prietenii şi apropiaţii lui „Ciompi”.

 

Prietenii şi cunoştinţele se vor întâlni la biserică

Moartea lui „Ciompi” a lăsat urme adânci în rândul comunităţii româneşti din Londra. Pe diferite site-uri, dar şi în locurile frecventate de români, au fost postate afişe cu următorul conţinut: „În amintirea lui Tony, prietenii şi cunoştinţele acestuia se vor întâlni pentru comemorare duminică, 12 decembrie, ora 13:30, la Biserica Românească Holborn, din centrul Londrei”.

 

Ucis cu patru gloanţe

Potrivit datelor prezentate de Scotland Yard, "Ciompi" a fost ucis cu patru gloanţe. Acestea au fost trase, după câte se pare, dintr-un pistol de calibrul 3,8 mm. Crima s-a petrecut la ora 5.30 (7.30, ora României), când „Ciompi” a ajuns în faţa casei în care locuia. Suceveanul a fost condus acasă cu maşina de un prieten, iar poliţia crede că o motocicletă pe care se aflau două persoane a parcat la Tillingbourne Gardens cu câteva minute înaintea sosirii maşinii.

Când maşina s-a oprit, persoana de pe locul din spate al motocicletei a mers până la geamul maşinii din dreptul pasagerului, a scos un pistol şi l-a împuşcat pe Pădureţ de patru ori, apoi a alergat la motocicletă, care a plecat cu viteză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ciompi”, ucis într-un război al bodyguarzilor.
 Vizualizări articol: 1502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.36/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 11 voturi
„Ciompi”, ucis într-un război al bodyguarzilor3.4511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doamne primeste-l cu bine trimis de
( 6 dec 2010, 18:52:06
saracu Ciompi... de la nivelul de saracie din romania a ajuns la statutul de vedeta locala in Londra, dar cine sa ii spuna, cine sa il opreasca sa ii spuna sa revina cu picioarele pe pamant. din pacate cam toti romanii care fug de saracia asta blestemata si ajung pe cai gresite sa stranga bani peste nivelul la care erau obisnuiti, intra intr-o lume a altora fara sa stie sa citeasca legile lor. romanii aproape nu au frica de nimic - singura frica a lui Ciompi a fost saracia. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei