Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2010 - Anul XV, nr. 242 (4533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La întâlnirea cu ministrul Muncii, sindicatele au discutat alte subiecte decât protestele

Joi, 14 Octombrie 2010 (16:54:31)

Vicepreşedintele Cartel Alfa, Petru Dandea, a declarat, joi, la finalul întâlnirii cu ministrul Muncii, că s-au discutat două subiecte importante, dar nu legate de protestele din sistemul bugetar.

Dandea a spus că au făcut un apel de solidarizare la toţi bugetarii să oprească voluntar activitatea, deoarece funcţionarii publici erau mereu ameninţaţi să nu participe la proteste de stradă.

"Credem că dacă ceea ce ni s-a spus mereu la acţiunile de stradă ca funcţionarii să nu participe pentru că sunt ameninţaţi de şefii politici, până la urmă, întreruperea lucrului de către toţi salariaţii din sectorul bugetar este o soluţie", a spus Dandea.

Liderul Cartel Alfa a precizat că sindicatele şi patronatele nu au discutat cu ministrul Ioan Botiş despre resursele bugetului de stat şi speră ca ministrul Gheorghe Ialomiţianu să găsească o soluţie pentru cei din zona finanţelor.

Dandea a subliniat că în discuţia cu ministrul Ioan Botiş au fost abordate două subiecte, primul legat de îmbunătăţirea cadrului de reglementare pe fondurile europene care să conducă la o absorbţie mai bună, iar cel de-al doilea referitor la înfiinţarea unei structuri tripartite care ar urma să fie creată după ce Consiliul Economic şi Social va deveni o structură europeană fără componenţa Guvernului în interior.

Pe agenda întâlnirii a figurat discuţii privind modul de constituire a Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, precum şi consultarea cu privire la posibilităţile de eficientizare a procesului de absorbţie a fondurilor europene.

La rândul lui, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) Ingrid Moldoveanu a declarat, la finalul întâlnirii de la Ministerul Muncii, că ministrul Ioan Botiş nu a oferit sindicatelor soluţii legate de stimulente, dar a spus că va discuta această problemă în Guvern.

Vicepreşedintele SNFP a subliniat că sindicaliştii le-au spus reprezentanţilor Guvernului că aceste stimulente trebuie alocate şi le-au explicat de ce trebuie acordate.

Liderul Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a plecat de la aceste discuţii, revoltat că Ioan Botiş vrea să discute despre alte subiecte, în timp ce mii de oameni din ţară sunt nemulţumiţi şi se află în plin protest.

"I-am comunicat ministrului că mi se pare nepotrivit să discutăm acum, pe larg, alte subiecte, în timp ce mii de oameni în ţara asta sunt nemulţumiţi şi se află în plin protest. Am făcut un apel la domnia sa să nu se decupleze de responsabilităţile pe care le are în calitatea de ministru al Muncii, în ce priveşte politica salarială, inclusiv în sectorul bugetar şi ne-am arătat disponibilitatea, alături de colegii mei, ca oricând, la orice oră, în orice zi, să negociem", a spus Dumitru Costin.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, le-a spus, joi, angajaţilor care protestează în instituţie, după discuţiile cu liderii sindicali, că stimulentele pe august şi septembrie vor fi deblocate, după ce o comisie formată din sindicalişti şi reprezentanţi ai MFP va analiza modul de acordare.

Protestele spontane s-au extins în toată ţara, mii de angajaţi de la administraţiile financiare, din trezorerii, din casele de pensii, din direcţiile de ocupare a forţei de muncă, din casele de asigurări de sănătate, din asistenţă socială şi din biblioteci oprind lucru, joi dimineaţă, în semn de solidaritate cu angajaţii de la Ministerul Finanţelor.

Confederaţia "Cartel Alfa" a făcut apel la toţi bugetarii să oprească voluntar lucrul în toate sectoarele şi a solicitat Guvernului să-şi respecte obligaţiile către angajaţi, să decidă de urgenţă plata stimulentelor salariale şi să renunţe la măsura reducerii salariilor cu 25 la sută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La întâlnirea cu ministrul Muncii, sindicatele au discutat alte subiecte decât protestele.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La întâlnirea cu ministrul Muncii, sindicatele au discutat alte subiecte decât protestele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei