Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2010 - Anul XV, nr. 242 (4533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vasile Marica le-a transmis şi protestatarilor din faţa Ministerului Finanţelor deciziile luate

Joi, 14 Octombrie 2010 (17:57:10)

 Liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, le-a transmis şi protestatarilor din faţa sediului Ministerului de Finanţe ce decizii au fost luate în urma negocierilor cu ministrul Gheorghe Ialomiţianu şi le-a spus că de acum înainte ei stabilesc dacă mai rămân sau pleacă.

"S-a stabilit ca stimulentele să se dea şi acum, şi întotdeauna, însă pentru cele restante este nevoie de întocmirea unei liste pe care să o semneze şi cei din teritoriu. În această listă trebuie arătat exact cum sunt împărţite aceste stimulente. Listele vor fi verificate de noi, de sindicat şi de o comisie din minister. Dar am stabilit, şi ministrul a fost de acord, ca stimulentele să fie semnate şi acordate", le-a spus Marica protestatarilor aflaţi în faţa sediului Ministerului de Finanţe.

Marica le-a mai spus acestora că, în timpul întâlnirii, ministrul Ialomiţianu a promis că noua lege de salarizare va fi adoptată marţi.

O a treia chestiune pentru care a primit asigurări de la ministru a fost asistenţa juridică pentru angajaţii "din control", care ar urma să fie reprezentanţi în justiţie de juriştii statului atunci când sunt daţi în judecată pentru abuzuri.

"Eu i-am spus ministrului că este prima oară când am încredere în el şi că dacă nu se ţine de cuvânt ne luăm din nou de gât. De acum înainte voi decideţi ce faceţi, vă consultaţi între voi şi stabiliţi dacă mai rămâneţi sau nu", le-a spus Marica protestatarilor.

Aceştia l-au întrebat nedumeriţi dacă Ialomiţianu a semnat sau nu documentele necesare pentru ca ei să-şi primească stimulentele, dar Marica a răspuns că documentele nu pot fi semnate până când listele conţinând sumele exacte nu sunt verificate de comisia bipartită.

Protestatarii au dorit să mai ştie dacă înţelegerea despre care le-a vorbit a fost asumată oficial de ministrul Ialomiţianu prin vreo semnătură, liderul sindical spunându-le că acest lucru nu s-a întâmplat.

Întrebat dacă are încredere în ministru, Marica le-a răspuns protestatarilor: "Eu n-am încredere în nimeni. Am încredere doar în voi".

Liderul sindical le-a mai spus celor care pichetau Ministerul de Finanţe că nu ia în discuţie varianta în care Ialomiţianu şi-ar da demisia sau ar fi demis în zilele următoare ca urmare a recentelor proteste ale angajaţilor din instituţiile subordonate lui.

În finalul anunţului său, Marica i-a îndemnat din nou pe oameni să se consulte şi să stabilească dacă apreciază oportună continuarea protestului sau dacă preferă să se retragă pentru ca eventual să reia pichetele în cazul în care încrederea le va fi trădată.

Marica le-a mai spus protestatarilor că o parte dintre angajaţii ministerului, care protestau în instituţie pe holul din faţa biroului ministrului, au luat deja decizia de a pleca acasă. Alţii, în schimb, se consultă pentru a ajunge la o concluzie în acest sens.

"Unii deja se pregătesc de plecare, alţii spun că nu vor să plece şi se consultă pentru a lua o decizie", le-a spus Marica sindicaliştilor din faţa Ministerului Finanţelor care doreau să afle detalii de cum decurge protestul din interior.

Întrucât Marica nu a putut vorbi la vreo instalaţie de amplificare, el a fost nevoit să reia de trei patru ori mesajul pentru a se asigura că spusele sale sunt auzite de toţi cei aflaţi în faţa ministerului.

Sute de angajaţi din Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) au declanşat miercuri un protest spontan, nemulţumiţi că nu aprimit în ultimele două luni stimulente financiare

Ulterior, protestul s-a extins la nivelul întregii ţări.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, le-a spus, joi, angajaţilor care protestează că stimulentele pe august şi septembrie vor fi deblocate, după ce o comisie formată din sindicalişti şi reprezentanţi ai MFP va analiza modul de acordare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Marica le-a transmis şi protestatarilor din faţa Ministerului Finanţelor deciziile luate.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vasile Marica le-a transmis şi protestatarilor din faţa Ministerului Finanţelor deciziile luate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei