Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2010 - Anul XV, nr. 242 (4533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angajaţii care protestează în Ministerul Finanţelor au cântat "Deşteaptă-te, Române! "

Joi, 14 Octombrie 2010 (13:40:29)

Cei aproximativ 200 de angajaţi care protestează, de 24 de ore, în sediul Ministerului Finanţelor au cântat imnul "Deşteaptă-te, Române!" şi au afişat timp de câteva minute coli de hârtie pe care scria era scris "SALARII DECENTE".

Aceştia aşteaptă rezultatele negocierilor dintre ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi liderii sindicali.

În faţa sediului instituţiei sunt alţi peste 500 de angajaţi de la administraţiile financiare de sector şi din trezorerii, care au venit, joi dimineaţă, la Ministerul Finanţelor pentru a se solidariza cu colegii lor care protestează de 24 de ore în sediul ministerului.

Greva salariaţilor din Ministerul Finanţelor nu este legală, întrucât protestul spontan declanşat miercuri a continuat şi joi, iar cei care participă nu vor fi plătiţi pentru această perioadă, a declarat ministrul Gheorghe Ialomiţianu după întâlnirea de la Guvern cu premierul Emil Boc.

El a fost la Guvern, împreună cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, pentru a avea o nouă discuţie cu premierul Emil Boc despre protestele angajaţilor pentru neplata stimulentelor.

Ministrul Finanţelor a precizat că la întâlnirea cu premierul Boc s-au discutat şi s-au găsit soluţii concrete pentru îmbunătăţirea colectării şi combaterii evaziunii fiscale, prin colaborarea între instituţii, astfel încât să fie create fonduri suplimentare pentru ca angajaţii din finanţe să primească stimulente.

El a fost întâmpinat la Ministerul Finanţelor de cei peste 500 de angajaţi de la administraţiile financiare de sector, care l-au huiduit şi i-au cerut demisia.

Protestele spontane s-au extins în toată ţara, mii de angajaţi de la administraţiile financiare, din trezorerii, din casele de pensii, din direcţiile de ocupare a forţei de muncă, din casele de asigurări de sănătate, din asistenţă socială şi din biblioteci oprind lucru, joi dimineaţă, în semn de solidaritate cu angajaţii de la Ministerul Finanţelor.

Joi dimineaţă, au încetat activitatea, pentru a doua zi consecutiv, angajaţi din Cluj, Iaşi, Prahova, Buzău, Timiş, Constanţa, Braşov, Vaslui, Neamţ, Galaţi, Alba, Arad, Gorj, Dâmboviţa, Argeş, Bihor, Covasna, Bistriţa-Năsăud, Harghita.

La Bucureşti, angajaţii Casei de Pensii au oprit, joi dimineaţă, activitatea, însă aceştia au revenit la muncă după ce au discutat cu ministrul Muncii, Ioan Botiş. Şi angajaţii de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi de la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti au oprit activitatea, joi, de la ora 9.00 şi au ieşit pe holurile instituţiei, cerând să primească drepturile salariale care le-au fost sistate. Reprezentanţii acestora au discutat cu ministrul Ioan Botiş, urmând să decidă dacă reiau lucrul.

Confederaţiile sindicale şi federaţiile din educaţie au anunţat că îi susţin pe angajaţii care protestează şi au cerut Ministerului Finanţelor, ANAF şi Guvernului să plătească de urgenţă stimulentele salariale.

Liderii sindicali au anunţat că, din cauza nemulţumirilor care s-au adunat în timp, vor fi proteste în cascadă în toată ţara, iar sindicatele nu îi mai pot opri pe oameni, care îşi cer drepturile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii care protestează în Ministerul Finanţelor au cântat "Deşteaptă-te, Române! ".
 Vizualizări articol: 420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angajaţii care protestează în Ministerul Finanţelor au cântat "Deşteaptă-te, Române! "0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei