Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2010 - Anul XV, nr. 242 (4533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angajaţii din MTI protestează cu banderole tricolore pe braţe, fără să oprească lucrul

Joi, 14 Octombrie 2010 (14:51:57)

Angajaţii din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) s-au solidarizat, joi, cu colegii lor de la Finanţe şi protestează cu banderole tricolore pe braţe, fără să oprească lucrul, nemulţumiţi de reducerea salariilor cu 25%, au anunţat reprezentanţii Sindicatului Salariaţilor din MTI.

Angajaţii de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii au declanşat, joi dimineaţă, o mişcare spontană de solidaritate cu colegii de la Ministerul Finanţelor, au spus reprezentanţii Sindicatului Salariaţilor din MTI, citaţi într-un comunicat de presă.

"Această mişcare de protest se manifestă prin purtarea unei badenrole tricolore pe braţ, fără întreruperea activităţii. Angajatii MTI îşi manifestă nemulţumirea cu privire la reducerea venitului cu 25% (real 40%) şi solicită majorarea salariului minim pe economie", au precizat reprezentanţii Sindicatului Salariaţilor din MTI.

Protestele spontane s-au extins în toată ţara, mii de angajaţi de la administraţiile financiare, din trezorerii, din casele de pensii, din direcţiile de ocupare a forţei de muncă, din casele de asigurări de sănătate, din asistenţă socială şi din biblioteci oprind lucru, joi dimineaţă, în semn de solidaritate cu angajaţii de la Ministerul Finanţelor.

Peste 500 de angajaţi de la administraţiile financiare de sector din Capitală şi de la trezorerii protestează în faţa Ministerului Finanţelor Publice, aceştia alăturându-se, joi dimineaţă, celor aproximativ 200 de angajaţi ai instituţiei care de 24 de ore protestează pe holurile instituţiei.

Liderii sindicali şi alţi reprezentanţi ai salariaţilor din Finanţe au început o nouă rundă de negocieri cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi oficiali ai ministerului, chiar în cabinetul ministrului.

Totodată, la Ministerul Muncii, ministrul Ioan Botiş a discutat cu unii lideri ai sindicatelor din administraţie.

Confederaţia "Cartel Alfa" a făcut apel la toţi bugetarii să oprească voluntar lucrul în toate sectoarele şi a solicitat Guvernului să-şi respecte obligaţiile către angajaţi, să decidă de urgenţă plata stimulentelor salariale şi să renunţe la măsura reducerii salariilor cu 25 la sută.

Reprezentanţii "Cartel Alfa" susţin că întreruperea voluntară a lucrului este o formă legală de luptă pentru respectarea tuturor drepturilor în România.

Sindicaliştii cer Guvernului să-şi respecte obligaţiile către angajaţi, să decidă de urgenţă plata stimulentelor salariale şi să renunţe la măsura reducerii salariilor cu 25 la sută.

Reprezentanţii Blocului Naţional Sindical susţin că oprirea spontană a lucrului de către angajaţii din toate domeniile de activitate este rezultatul direct al presiunilor făcute de-a lungul timpului asupra salariaţilor din sistemul bugetar.

"Revoltele din aceste zile sunt rezultatul unei lungi perioade în care salariaţii din sistemul bugetar au fost trataţi cu dispreţ de către reprezentanţii Guvernului. Nu s-ar fi ajuns la această situaţie dacă Guvernul ar fi acceptat propunerile venite din zona sindicală, prin care am solicitat restructurarea sistemului în urma unei analize temeinice, însoţită de o acţiune de «decăpuşare» politică a structurilor bugetare", au spus reprezentanţii BNS, citaţi într-un comunicat de presă de joi.

Aceştia au precizat că Blocul Naţional Sindical este solidar cu angajaţii din sistemul bugetar care au oprit lucrul miercuri şi joi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii din MTI protestează cu banderole tricolore pe braţe, fără să oprească lucrul.
 Vizualizări articol: 435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angajaţii din MTI protestează cu banderole tricolore pe braţe, fără să oprească lucrul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei