Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 oct 2010 - Anul XV, nr. 237 (4528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea: Ministerul are restanţe de 14 milioane euro către firme în cadrul programului de termoizolare

Vineri, 8 Octombrie 2010 (15:50:44)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, afirmă că ministerul are restanţe în valoare de 14 milioane de euro către firme, în cadrul programului privind termoizolarea locuinţelor, pentru lucrări începute anul trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, în timpul vizite în judeţul Covasna, că Guvernul va încerca să achite datoriile pentru lucrările care s-au făcut deja în cadrul programului privind termoizolarea locuinţelor.

Udrea a subliniat că, "din păcate", anul acesta "a fost mai greu" cu alocarea bugetară pentru acest program.

"Este un program de mare succes, care a luat amploare în 2009. Oamenii vor să reabiliteze termic locuinţele pentru că văd avantajele la factura de întreţinere, dar din păcate n-au mai fost bani pentru a începe lucrări noi", a spus Udrea.

Ea a afirmat că ministerul a reuşit să plătească o parte din datoriile de anul trecut, adăugând că reprezentanţii instituţiei se vor strădui să găsească fonduri ca să fie achitate şi celelalte datorii.

Udrea a menţionat că, pentru a compensa lipsa de buget, a fost promovată ordonanţa prin care Guvernul garantează credite şi plăteşte dobânzile la creditele asociaţiilor de proprietari, care, prin CEC şi BCR, se pot împrumuta pe termen de cinci ani pentru a face reabilitarea termică.

"Primăria poate suporta până la 30 sută din valoarea lucrărilor, ministerul plăteşte dobânzile, Guvernul garantează creditul. (...) În România sunt trei milioane de apartamente şi dacă am lucra cu motoarele turate, cum s-a lucrat anul trecut, tot ne-ar trebui o sută de ani ca să terminăm reabilitarea termică. De aceea eu tot promovez acest nou program", a spus Udrea.

Potrivit acesteia, ministerul mai are de plătit către firme 14 milioane de euro, pentru lucrări începute anul trecut, care s-au derulat şi în acest an.

"Ei au fost eşalonaţi până la sfârşitul anului. Din păcate, bugetul în acest moment nu suportă şi plata salariilor, a pensiilor, a ajutoarelor sociale şi reabilitare termică pe banii statului în acelaşi timp, dar ne vom strădui să găsim aceşti bani. Mai avem datorii şi la lucrări efectuate la drumuri", a conchis Elena Udrea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea: Ministerul are restanţe de 14 milioane euro către firme în cadrul programului de termoizolare.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea: Ministerul are restanţe de 14 milioane euro către firme în cadrul programului de termoizolare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei