Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 oct 2010 - Anul XV, nr. 237 (4528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Turism

Elena Udrea îşi petrece Crăciunul în Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a anunţat că şi-ar putea petrece sărbătorile de iarnă în Bucovina. Ea a făcut această afirmaţie la deschiderea Târgului de turism Winter Holiday din Bucureşti, precizând că ar putea să vină de Crăciun în judeţul Suceava, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

Acesta a declarat, în cursul zilei de ieri, că manifestările cuprinse în proiectul „Crăciun în Bucovina” vor începe pe data de 5 decembrie 2010. Flutur a arătat că anul acesta proiectul este realizat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, valoarea totală fiind de aproximativ nouă miliarde de lei vechi.

Şeful administraţiei judeţene a spus că evenimentele de anul acesta se vor concentra în şapte zone ale judeţului.

Este vorba despre Suceava, unde evenimentele vor avea loc în incinta Muzeului Satului Bucovinean, Gura Humorului, Suceviţa, Vatra Dornei, Rădăuţi, Fălticeni şi Mălini.

Potrivit proiectului, la Gura Humorului va fi organizat festivalul de datini şi obiceiuri „Tradiţii în Bucovina”. Tot în acest oraş, în zona pârtiei din parcul Ariniş va fi amplasată mocăniţa din Moldoviţa, care va avea un traseu de peste doi kilometri. De asemenea, tot în parcul Ariniş, în apropierea podului pietonal de peste râul Moldova, va fi amenajat un sat bucovinean tradiţional.

Flutur a mai spus că tot prin proiectul „Crăciun în Bucovina” se va organiza şi un festival de gastronomie, un festival de colinde la Suceviţa, precum şi un festival de promovare a produselor tradiţionale din zona Bucovinei.

Consiliul Judeţean va edita şi un album, „Crăciun în Bucovina”, în care vor fi prezentate datinile şi obiceiurile.

„Este un proiect care ne va ajuta să deschidem seria de evenimente culturale dedicate Bucovinei în 2011. Anul viitor vrem să fie un an de promovare pentru Bucovina, având în vedere că avem mai multe proiecte finanţate din fonduri europene. În afară de proiectul <Crăciun în Bucovina>, mai avem Paştele în Bucovina, Pelerin în Bucovina sau Hora Bucovinei”, a spus Flutur.

 

Turiştii vor putea să vadă obiceiurile de iarnă în gospodăriile ţărăneşti

Gheorghe Flutur a mai spus că intenţia administraţiei judeţene este de a implica în acest proiect şi câteva zeci de gospodării ţărăneşti, din mai multe localităţi, cum ar fi Suceviţa sau Mănăstirea Humorului. „Vrem să implicăm câteva zeci de gospodării ţărăneşti pentru a se vedea pe viu Crăciunul în Bucovina. Mă refer atât la arhitectura unei case din Bucovina, cât şi la toate obiceiurile de iarnă, până de Bobotează”, a explicat Flutur.

Pe de altă parte, el a adăugat că va avea discuţii cu agenţii economici din turism pentru promovarea unor pachete turistice speciale pentru perioada sărbătorilor de iarnă, începând cu data de 5 decembrie a.c.. „Vom avea o discuţie cu asociaţiile de turism şi cu primarii pentru a stabili toate detaliile pentru promovarea acestui proiect, care are ca scop atragerea unui număr cât mai mare de turişti. De asemenea, vrem să facem ca şi în luna ianuarie, când vor fi sărbătorile pe vechi, să avem pachete turistice pentru cei care ar dori să vină în judeţul Suceava şi mă refer la turişti din Ucraina şi Moldova”, a declarat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elena Udrea îşi petrece Crăciunul în Bucovina.
 Vizualizări articol: 800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Elena Udrea îşi petrece Crăciunul în Bucovina3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa ma p u p e direct in C...R trimis de
( 8 oct 2010, 11:46:01
Tarfulita asta mica si hoata sa se duca-n ... ma'sii ! Daca o prind, praf o fac pe V A C A blonda!!!!!
2.   Cat ar fi de frumoase! trimis de
( 8 oct 2010, 12:37:35
Cat ar fi de frumoase sarbatorile de iarna in Bucovina daca ar fi liniste, iar politicienii ar petrece ca turisti obisnuiti, nu intampinati cu fel de fel de alaiuri si manifestari de obedienta! Din pacate, se pare ce nu va fi asa, din nou prosternari in fata marimilor momentului, din nou o poleiala stralucitoare care orbeste, aduce si kitsch si care strica din farmecul sarbatorilor.
3.   Asta-i buna! trimis de
( 8 oct 2010, 13:46:52
Vai tu nebunica blonda de la Cotroceni care ne esti...vii la Sushiava? Hai dutii tarii!!! Da' ci sa faci aici? Sa imparti ciocolatele copiilor sinistrati de pe geamul ultimei achizitii a Cotroceniului, adica ultimul model de X6 sau ce-o mai fi? Eu zic sa ramai acolo unde esti...ca sincer...mi-e indiferent daca vii sau nu, eu tot aceeasi impresie mi-am pastrat-o pentru tine. Multe "succesuri"!
4.   Vai s-amar trimis de
( 8 oct 2010, 15:23:38
oameni buni ar trebui sa iesim in strada sa aruncam cu ouale lu nastase in cap la blonda tzarii. nu le-ar fii rushine mizerabili ce sunt ei .ce puii mei cauta pe tarimurile astea sa le spurce si sa le imbibe cu miros de furaciuni ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei