Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 oct 2010 - Anul XV, nr. 237 (4528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meserie brăţară de aur

Doctori cu salarii de 40 de lei, de la 1 octombrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava a notificat autoritatea tutelară, respectiv Consiliul Judeţean, că din această lună îşi va desfăşura activitatea o singură zi pe săptămână şi nu câte patru zile, cum era până acum. Motivul este că, din data de 1 octombrie a.c., cei cinci membri ai comisiei - trei medici, un asistent social şi un psiholog nu mai primesc 700-800 de lei lunar pentru activitatea prestată, ci sunt plătiţi cu 40 de lei lunar. Conform legii, comisia trebuie să se întrunească şi să evalueze persoanele cu handicap o dată pe săptămână, dar din cauza numărului mare de dosare din judeţul Suceava şi a volumului de muncă, membrii comisiei lucrau de luni până joi, zilnic între orele 13.00-16.00, şi examinau circa 50 de dosare pe zi. De la 1 octombrie, comisia va respecta strict prevederile legale, adică va lucra o singură zi pe săptămână, joi, de la ora 13.00.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Vasile Ilie a declarat, ieri, că îl va informa pe preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, despre această situaţie şi îi va propune să iniţieze modificarea ordonanţei de urgenţă nr. 84 din 22 septembrie a.c., care stabileşte suma cu care sunt retribuiţi membrii comisiei de expertiză la 1 la sută din indemnizaţia preşedintelui CJ.

„Mă îngrijorează această situaţie, pentru că cei de la comisie depun o muncă extraordinară. În primele nouă luni ale acestui an au evaluat 8.345 de dosare, deci o medie de 1.000 de dosare pe lună sau 12.000 de dosare pe an”, a spus Vasile Ilie, care a recunoscut că nu are nici un fel de pârghii pentru a determina un medic sau un psiholog să vină să lucreze la comisie patru zile pe săptămână, câte trei ore pe zi, pentru 400 de mii de lei vechi pe lună, în loc ca în acest timp să profeseze într-un cabinet privat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doctori cu salarii de 40 de lei, de la 1 octombrie.
 Vizualizări articol: 764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Doctori cu salarii de 40 de lei, de la 1 octombrie4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Handicap in gandire ! trimis de
( 8 oct 2010, 13:31:12
Sunt o persoana care are un baiat de 37 ani si este bolnav de epilepsie . Ma prezint anual la expertiza si este greu de stat la rand pentru ca sunt multe persoane cu handicap care stau la rand . Ma gandeam ca autoritatile vor lua masuri pentru a usura expertiza anuala a persoanelor cu handicap insa din cate se vede au ingreunat aceasta situatie . Oare se doreste ca cei bolnavi sa nu reuseasca sa faca expertiza si sa fie scosi din plata pentru handicap . Or ce este posibil ,dar as spune conducatorilor acestei tari ca nu doresc sa aiba si ei in familie persoane cu handicap .dar daca se comporta in defavoarea celor handicapati s-ar putea ca sa fie pedepsiti de cel care face dreptate . Daca sa ajuns ca si persoanele cu hadicap sa fie neglijate atunci ce sa mai vorbim de cei sanatosi . Induram diferite umilinte dar s-a ajuns prea departe si ar fi cazul sa fie stopat aces derapaj .
2.   Si doctorii astia din comisie ... trimis de
( 8 oct 2010, 22:54:53
cum poate o persoana cu picior taiat sa mearga anual la comisie, cum poate o persoana cu un picior mai scurt sa mearga anual, oare aceste picioare vor creste la loc? si eu cred ca un doctor trebuie platit corespunzator dar acestia sunt doctori???? o persoana cu epilepsie se trateaza pana la vindecare completa? eu nu sunt doctor dar cred ca nu. si atunci astia sunt doctori??? sau astia care ne conduc sunt oameni? eu nu cred. si nu cred nici ca ar gandi prea multi din cei ce au apucat un os. si ca mine cred multi. si cate nu ar fi de spus ......................
2.1  RE: Si doctorii astia din comisie ... trimis de
( 9 oct 2010, 00:40:45
Unora dintre doctori (din fericire destul de putini) nu le pot reprosa decat faptul ca fac pensionari aiurea si doar pentru bani, in rest ei respecta legislatia. Controalele sunt obligatorii! O lege chiar daca este de rahat, ea trebuie respectata! Cand Ministrul Sanatatii, fie el maghiar sau roman, va propune o alta lege privind pensionarile pe caz de boala probabil ca atunci vor disparea si prevederile astea idioate. In rest va urez doar sanatate si sa nu fie nevoie sa ajungeti sa sprijiniti usile policlinicilor si spitalelor!
3.   Aiurea trimis de
( 9 oct 2010, 09:28:20
scrieti aiurea, acei medici nu iau salar de acolo, ei au cartea de munca in alta parte si doar sint colaboratori ai directiei de asistenta sociala.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei