Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 oct 2010 - Anul XV, nr. 237 (4528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea: Ori creştem consumul, care înseamnă mai mult import, ori susţinem investiţiile

Vineri, 8 Octombrie 2010 (16:57:21)

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, susţine că este necesar ca statul să susţină investiţiile în timp de criză, pentru că acest lucru înseamnă antrenarea economiei pe orizontală, în schimbul creşterii consumului, care, în opinia sa, înseamnă mai mult import, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, în timpul unei vizite în judeţul Covasna, că este nevoie de investiţii pentru că numai aşa se poate reporni economia.

"Există alternativa creşterii consumului, însă consumul, astăzi, în România, înseamnă mai mult import, pentru că ştim că noi consumăm mai mult din import. Cealaltă variantă este susţinerea investiţiilor. Este nevoie ca statul să susţină investiţiile în timp de criză pentru că asta înseamnă antrenarea economiei pe orizontală. Dacă dai drumul construcţiilor înseamnă locuri de muncă şi rezolvarea unor probleme de infrastructură pe care România le are de 20 de ani", a spus Elena Udrea.

Întrebată dacă aceste investiţii nu au legătură cu faptul că "foarte multe mulţi patroni de firme sunt din PDL", Udrea a răspuns că la minister a găsit mulţi patroni de firme PSD şi că, indiferent de apartenenţa politică a agenţilor economici, important este să existe un segment extrem de puternic.

"Eu nu i-aş omorî pe patronii de firme, dimpotrivă. Eu la acest minister am găsit foarte mulţi patroni de firme PSD, deputaţi şi senatori PSD care lucrează cu Compania Naţională de Investiţii de ani de zile. Dar, fie că-s PSD, PDL, PNL, de unde or fi ei, sau fără apartenenţă politică, eu îmi doresc să avem un segment al agenţilor economici privaţi extrem de puternic. Să dea Dumnezeu să nu dea faliment, să reuşească să treacă prin criză, pentru că până la urmă ei susţin economia", a conchis Elena Udrea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea: Ori creştem consumul, care înseamnă mai mult import, ori susţinem investiţiile.
 Vizualizări articol: 411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Udrea: Ori creştem consumul, care înseamnă mai mult import, ori susţinem investiţiile1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Am auzit... trimis de
( 9 oct 2010, 12:38:23
Am auzit acest interviu, am vazut si cu ce ocazie a dat acest interviu, cu ocazia sustinerii unei investitii destinate sa reporneasca imediat economia: inaugurarea unei sali de sport in valoare de 1 MILION DE EURO, intr-o localitate rurala cu 1200 de locuitori, majoritatea maghiari, din care 300 sunt copii, dar localitate cu primar PDL!
Cheltuielile de intretinere a acelei sali nu vor putea fi suportate din bugetul local, deci ori va fi cu lacatul pe usa, ori vor fi pompati bani publici de la Guvern si de la Administratia judeteana. Asta da, gandire economica! Abia asa vom relansa economia noastra!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei