Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 oct 2010 - Anul XV, nr. 237 (4528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Până în 2030 viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare

Vineri, 8 Octombrie 2010 (13:37:50)

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că "până în 2030 viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare", precizând că decizia în aces sens este la mâna Parlamentului.

"Până în 2030 viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare. Oricum, decizia în acest sens este la mâna Parlamentului", a declarat Boc, citat de corespondentul MEDIAFAX.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că gestul şefului statului de a retrimite Parlamentului Legea pensiilor reprezintă o mână întinsă opoziţiei. Ea a apreciat că reprezentanţii opoziţie au şansa de a-şi corija comportamentul şi că "frauda" este făcută de cei care lipsesc din plen, nu de către cei prezenţi.

Premierul Emil Boc şi preşedintele Camerei Deputaţilor participă vineri, la Poiana Braşov, la reuniunea liderilor PDL cu primarii de comune ai Partidului Democrat Liberal.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că retrimite Parlamentului Legea sistemului unitar de pensii publice, solicitând stabilirea vârstei standard de pensionare la 63 de ani pentru femei.

În 21 septembrie, în discursul susţinut în Parlament, preşedintele Băsescu afirma: "Măsura de creştere progresivă până în 2030 a vârstei de pensionare, până la 65 de ani, precum şi egalizarea acesteia la femei şi bărbaţi, este necesară, având în vedere tendinţele demografice îngrijorătoare, din România şi nu numai, inclusiv în Uniunea Europeană".

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, miercuri, că vârsta de 65 de ani pentru pensionarea femeilor va fi necesară din 2030.

"Vârsta de pensionare a femeilor creşte până la 65 de ani, începând cu 2014, în creştere, ajungând în 2030 cu acea vârstă de 65 de ani. Conform Legii 19, bărbaţii ating această vârstă în 2014, iar doamnele continuă să lucreze până la 65 de ani doar în condiţiile în care ating vârsta aceasta în 2030. Cei care s-au născut în anul 1967 pot invoca această lege", a explicat ministrul Muncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Până în 2030 viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Până în 2030 viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei