Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 oct 2010 - Anul XV, nr. 237 (4528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pas spre civilizaţie

Încă cinci kilometri de reţea de canalizare în municipiul Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă o parte din multitudinea problemelor cu care se confruntă cetăţenii municipiului Rădăuţi au fost rezolvate sau sunt în curs de rezolvare, e vorba de reabilitarea termică, modernizarea arterelor de circulaţie, amenajarea de spaţii verzi şi de parcări, cât şi alte probleme, o importanţă deosebită a fost acordată realizării instalaţiilor de canalizare în urbea care depăşeşte 30 de mii de suflete. În anul 2009 a fost demarat un program care prevedea construirea de reţele de canalizare pe mai multe artere din municipiu, cu prioritate pe cele principale, şi la această dată se poate discuta de circa cinci kilometri de canalizare realizaţi în ultima perioadă.

 

Modernizările

Igo Sigi Koffler, inginer în cadrul Direcţiei Tehnice Rădăuţi a declarat pentru „Monitorul de Suceava”:

„Referitor la problema canalizării în municipiul Rădăuţi, care este o problemă deosebit de gravă, pentru că încă mai există multe străzi necanalizate în localitate, aş începe cu arterele principale. Strada 1 Mai  am încercat să o canalizăm de la un capăt la celălalt. Astfel, s-a renunţat la o canalizare veche şi s-a făcut una nouă, de la intersecţia străzilor Putnei cu 1 Mai până la intersecţia străzii 1 Mai cu Horia, apoi aceasta a fost extinsă până la capătul străzii, e vorba de circa doi kilometri. În acest timp, ca să facem un proiect unitar, am canalizat şi străzile adiacente, e vorba de Andronic Motrescu şi de zona Habitat, strada Tineretului şi Prelungire Habitat, pe o lungime de peste un kilometru. În afara acestor străzi s-a realizat canalizare nouă şi pe Vasile Conta, a fost extinsă şi cea de pe strada Şcolii Noi şi în curând vom finaliza strada Mihai Viteazul, de la intersecţia cu strada Grânelor până la intersecţia cu strada Pepenăriei, pe o lungime de aproximativ patru sute de metri. Dacă am totaliza lungimea străzilor canalizate în ultima perioadă, ne-ar ieşi un total de aproape cinci kilometri. Aşa cum spun şi normele europene, unui posesor de locuinţă, fie că e la bloc sau la casă, nu trebuie să-i lipsească energia electrică, apa curentă, canalizarea şi gazul metan. De aceea vreau să menţionez că prin realizarea celor cinci kilometri de canalizare în municipiu s-a mai făcut un pas de către comunitatea noastră, către civilizaţie. Cu privire la perspectivă, curând va intra în derulare programul ACET-ului, program prin care, până în anii 2012-2013, se va acoperi cu reţea de apă curentă şi canalizare întreaga suprafaţă a municipiului şi care prevede circa 22 milioane de euro pentru municipiul Rădăuţi”.

 

Olărean: „Dacă în ultimii 20 de ani s-ar fi realizat anual câte cinci kilometri de canalizare, acum nu ne-a fi confruntat cu astfel de probleme”

Aurel Olărean, primarul municipiului Rădăuţi, a ţinut să precizeze:

„ Realizarea celor cinci kilometri de canalizare a însemnat un efort deosebit din partea administraţiei locale. După ce am rezolvat canalizarea pe strada 1 Mai, am trecut pe strada Andronic Motrescu, apoi Tineretului şi zona Habitat, unde sunt circa o sută de case. Acolo am întâmpinat o problemă dificilă, în sensul că pânza freatică în acea zonă e foarte sus, şi locatarii de acolo aveau permanent necazuri cu fosele. Ceea ce vreau să menţionez e că dacă în ultimii 20 de ani s-ar fi realizat anual câte cinci kilometri de canalizare, acum nu ne-a fi confruntat cu astfel de probleme şi nu am fi fost puşi în postura de a aştepta programe pentru realizarea acesteia”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă cinci kilometri de reţea de canalizare în municipiul Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Încă cinci kilometri de reţea de canalizare în municipiul Rădăuţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
( 8 oct 2010, 14:25:10
fara sa aduc laude gratuite e singurul primar care a inceput sa faca treaba. la mai mare!
2.   Asa da trimis de
( 8 oct 2010, 18:09:09
asa da primar, as mai dori sa fie mai departe caci doar asa se poate ridica si orasul asta
3.   Pe dracu trimis de
( 8 oct 2010, 19:41:22
Simte suflarea Carcaletelui in ceafa pt postul de primar si ii tremura chilotii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei