Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 oct 2010 - Anul XV, nr. 236 (4527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secretar de stat în MECTS: Se pune problema ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe Legea educaţiei

Joi, 7 Octombrie 2010 (15:38:17)

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Kiraly Andras a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, că "se pune tot mai serios problema" ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe Legea educaţiei deoarece aceasta se află în Senat, dar "merge foarte încet".

Kiraly a afirmat că Legea educaţiei a fost aprobată de Camera Deputaţilor şi se află la Senat, unde este analizată "foarte atent" de o comisie din care fac parte cinci membri ai puterii şi şase ai opoziţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a precizat că "se pune tot mai serios problema" ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe Legea educaţiei, iar dacă acest lucru se va întâmpla, ea ar putea intra în vigoare până la sfârşitul anului.

"Noua Lege a educaţiei a trecut de Camera Deputaţilor, este la Senat, dar merge foarte încet. Comisia care o analizează o face foarte atent, este alcătuită din şase membri ai opoziţiei şi cinci de la putere. Acum se pune tot mai serios problema ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe Legea educaţiei. Legea trebuie să dea o nouă orientare învăţământului românesc, ar fi bine ca Guvernul să îşi asume responsabilitatea. Dacă se va întâmpla, la finele anului vom avea o lege nouă", a declarat Kiraly Andras.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a fost prezent, joi, la Timişoara, unde s-a întâlnit cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

Biroul Permanent Naţional al PDL i-a mandat, luni, pe premierul Emil Boc şi pe liderii grupurilor parlamentare să grăbească adoptarea în Parlament a Legii educaţiei şi a Legii salarizării unitare, iar dacă în zece zile acestea nu vor fi finalizate Guvernul îşi va asuma răspunderea.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că decizia ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea pentru Legea educaţiei aparţine coaliţiei de guvernare, arătând că un asemenea demers nu ar încălca hotărâri ale Curţii Constituţionale.

"Există posibilitatea angajării răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei. Vreau să răspund criticii că nu ar fi posibilă angajarea răspunderii din cauza unei decizii a Curţii Constituţionale. Acea decizie făcea referire că nu ar fi existat o dezbatere pe marginea acestei legi şi era prea importantă ca să fie promovată prin angajarea răspunderii. Acum această critică a dispărut datorită faptului că atât în societatea civilă, cât şi în Camera Deputaţilor au fost dezbateri timp de patru luni", a afirmat Emil Boc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretar de stat în MECTS: Se pune problema ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe Legea educaţiei.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secretar de stat în MECTS: Se pune problema ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe Legea educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei