Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 oct 2010 - Anul XV, nr. 236 (4527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment

Lungu ameninţă că-şi aruncă repartitoarele din apartament

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul de Suceava, Ion Lungu, ameninţă firmele care au montat repartitoare în apartamentele locatarilor din oraş că, dacă nu vor colabora cu asociaţiile de proprietari în identificarea spaţiilor comune de locuit şi stabilirea echivalentului termic, va începe o campanie antirepartitoare.

Lungu a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că în această situaţie îi va sfătui pe suceveni să renunţe la repartitoare şi că el va fi primul care va da un exemplu personal, renunţând la aceste instrumente de măsură din propria locuinţă din centrul Sucevei.

„În măsura în care cei de la firma de repartitoare nu vor colabora pentru stabilirea echivalentului termic, voi duce o campanie de convingere a sucevenilor să se debranşeze de la acest sistem şi primul care va da exemplu voi fi eu, ca cetăţean al municipiului Suceava beneficiar de repartitoare”, a declarat primarul Ion Lungu.

Acesta a arătat că, în cursul dimineţii de ieri, a avut o discuţie cu reprezentanţii celor două firme responsabile de repartitoare în oraş, ELSACO şi TECHEM, şi că aceştia au încercat să-l convingă de faptul că este necesară montarea unor repartitoare suplimentare în spaţiile comune de locuit.

„Am stabilit că nu se plăteşte pentru stabilirea echivalentului termic de către asociaţiile de proprietari. Ei au spus că norma tehnică de stabilire a consumului recomandă montarea de repartitoare pe conductele de la spaţiile comune- subsoluri, uscătoare, casa scării etc. Sucevenii nu sunt dispuşi să mai plătească bani suplimentari pentru montarea acestor repartitoare pentru spaţiile comune, aşa că le-am propus să mergem pe formula standard de calcul şi ei au spus că este nevoie de o solicitare din partea asociaţiilor de proprietari pentru calcul după formula standard. Într-o săptămână ne întâlnim din nou, să încercăm să deblocăm situaţia”, a afirmat Lungu.

 

Banii daţi pe repartitoare se pot recupera, eventual, doar în instanţă

Potrivit acestuia, administraţia locală a solicitat firmelor de repartitoare să accelereze inventarierea spaţiilor comune şi să contacteze fiecare asociaţie în parte pentru a avea o situaţie finală până la sfârşitul acestei luni. Solicitarea nu poate fi însă imperativă, deoarece Primăria Suceava nu este parte în contract, cum nu sunt nici asociaţiile de locatari, contractele pentru repartitoare fiind încheiate între firme şi fiecare proprietar în parte.

„Unde cetăţenii decid să renunţe la repartitoare, noi nu avem nimic împotrivă. Eu renunţ la repartitoare, dacă ei (n.r. reprezentanţii firmelor) nu înţeleg că trebuie să colaboreze şi să ajute cetăţenii şi nu prin acest ordin 343 al ANRSC să găsească un mijloc de îmbogăţire prin montarea de repartitoare suplimentare. Dacă nu se colaborează, voi da exemplu personal şi voi recomanda cetăţenilor să renunţe la repartitoare. Din păcate, banii daţi rămân pierduţi, pot fi recuperaţi eventual doar dacă se dau firmele în judecată, de către fiecare cetăţean în parte. Pentru calcularea echivalentului termic există o formulă standard, care nu ţine cont de repartitoare”, a mai spus Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu ameninţă că-şi aruncă repartitoarele din apartament.
 Vizualizări articol: 985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Lungu ameninţă că-şi aruncă repartitoarele din apartament4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai bine va debransati de la sistemul centralizat trimis de
( 7 oct 2010, 11:47:59
Eu va sugerez sa va debransati de la sistemul centralizat!
2.   Incredibil trimis de
( 7 oct 2010, 11:54:24
Cine ducea munca de lamurire sa-si puna toti repartitoare ? Cum sunt oamenii ...
3.   LUNGU, PROSTIA SI INCOMPETENTA trimis de
( 7 oct 2010, 14:56:06
mai bine te-ai debansa tu mai boule de la conducerea acestei mahalale si te-ai duce la dracu sa te ia, taranoi imputit si incompetent.
4.   :)) trimis de
( 7 oct 2010, 19:53:00
Ce sa ti spun..Daca erai destept de multa vreme faceai asta,la fel si cei care se plang ca e frig in apartamente.Centrala este solutia.
5.   Despre repartitoare trimis de
( 8 oct 2010, 01:32:27
D-le primar, oamenii si-au montat repartitoare ca sa mai faca economie...Adica cei cu venituri mai modeste...Pentru dvs., care probabil ca dati drumul la calorifere la maximum, pentru ca va permiteti,...desigur nu exista nici un avantaj... Platiti probabil ca la pausal, daca nu, chiar mai mult...Noi astia mai amarati, mai punem un pulover pe noi, dam mai putina caldura in camerele in care nu stam,..si iaca asa, mai facem ceva economie la factura...Asa ca doritori de facturare prin repartitoare or sa mai fie....si inca multi...Ca deh, traim...¨mai bine¨....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei