Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 oct 2010 - Anul XV, nr. 236 (4527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alo, poliţia...

Hoţii, la capătul firului telefoanelor fixe din casele a mii de abonaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Seria furturilor de cablu telefonic de pe stâlpi a continuat zilele trecute cu o nouă faptă, de data aceasta, pe raza comunei Valea Moldovei.

În urmă cu două zile, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, agenţii postului de poliţie Valea Moldovei au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că persoane  necunoscute au sustras cablul telefonic aparţinând Romtelecom, pe o lungime de 160 de metri.

La faţa locului, poliţiştii au constatat că e vorba despre reţeaua de telefonie ce face legătura între comunele Valea Moldovei şi Capu Câmpului, în zona numită „Podu Bălcoaiei”, reţea paralelă cu DJ 177C.

Cablul de pe patru stâlpi a fost tăiat de hoţii de fier vechi, interesaţi să valorifice cuprul din interiorul cablului.

„Valoarea prejudiciului este de circa 7500 lei, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului”, se precizează în comunicatul IPJ Suceava.

Contactat telefonic, primarul comunei Valea Moldovei, Constantin Moroşan, ne-a declarat că nu e primul furt de cablu telefonic de pe raza comunei şi că cei 300 de abonaţi ai companiei de telefonie fixă au rămas cu telefoanele obiecte de decor şi în urmă cu aproape o lună.

La începutul lunii trecute, scriam despre un alt furt similar, petrecut de data aceasta la Grăniceşti. La acea dată, hoţii au tăiat şi sustras nu mai puţin de 402 metri de cablu telefonic aparţinând de Romtelecom, de pe zece stâlpi din lemn.

Un alt furt de cablu telefonic s-a petrecut în noaptea de 10 spre 11 decembrie 2009, atunci când s-a furat peste un kilometru de cablu de pe stâlpii de telecomunicaţii de la marginea DJ 290, între localităţile Fântânele şi Vereşti (prejudiciu 55.000 de lei), fiind lăsate fără servicii de telefonie fixă sute de familii abonate la Romtelecom din comuna Fântânele.

Poliţiştii i-au identificat la acea vreme pe hoţi, mai mulţi indivizi din judeţul Mureş, iar o parte dintre aceştia au fost arestaţi preventiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţii, la capătul firului telefoanelor fixe din casele a mii de abonaţi.
 Vizualizări articol: 943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Hoţii, la capătul firului telefoanelor fixe din casele a mii de abonaţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei