Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 oct 2010 - Anul XV, nr. 236 (4527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tentativă de furt

False adrese ale Finanţelor Publice către contribuabilii din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe firme sucevene şi mai multe persoane fizice s-au trezit cu un email venit din partea Ministerului Finanţelor Publice prin care li se cereau diferite date personale în scopul reglării unor inadvertenţe legate de contribuţiile la bugetul de stat. Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Suceava spun că aceste email-uri nu sunt altceva decât o încercare de fraudă şi le cer contribuabililor să nu dea curs unor asemenea propuneri.

De exemplu, un agent economic din municipiul Suceava a primit acum câteva zile pe adresa de email un mesaj cu următorul conţinut:

„După ultimele calcule ale activităţii dumneavoastră anuale am stabilit că vă sunt eligibile pentru primirea unei rambursări a impozitului, în conformitate cu secţiunea 501 (c). Valoarea impozitului returnat este de 493,27 RON. Vă rugăm să ne trimiteţi cererea de rambursare a impozitului şi să aşteptaţi 6-9 zile pentru verificarea datelor introduse. Pentru a accesa formularul de plată vă rugăm să vă completaţi datele aici: http://www.mfinante.ro/acasa.html?method=rambursare&pagina=52155. Această notificare a fost trimisă de către Ministerul Finanţelor Publice, Biroul de plăţi pentru persoane fizice”, se arată în emailul semnat de un anume Cristian Marcu, şef Serviciu de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Ministerului Finanţelor Publice Suceava.

Conducerea DGFP Suceava a reacţionat imediat vizavi de această încercare de fraudă. Petrică Ropotă, directorul executiv al DGFP Suceava, le-a cerut contribuabililor să nu cadă în capcană şi să-şi divulge datele personale sau cele de pe firmă.

„Modalităţile de lucru ale Finanţelor nu sunt acestea. Contribuabilii trebuie să ştie că înştiinţările, de orice fel ar fi, se trimit în plic de către organul fiscal la care sunt arondaţi şi nu de către Ministerul de Finanţe. Sunt încercări de fraudă ale unor persoane pe care încercăm să le identificăm, sens în care am şi sesizat organele de urmărire penală pentru a demara cercetări”, a precizat Petrică Ropotă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului False adrese ale Finanţelor Publice către contribuabilii din judeţ.
 Vizualizări articol: 1814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
False adrese ale Finanţelor Publice către contribuabilii din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei