Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 oct 2010 - Anul XV, nr. 236 (4527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie

Aproape 300 de şoferi suceveni au, în acte, boli incompatibile cu calitatea de conducător

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Controlul încrucişat ordonat de prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, între Direcţia de Asistenţa Socială a judeţului Suceava şi Serviciul Permise Auto, a arătat că 283 de suceveni deţin concomitent permis de conducere şi certificat de handicap accentuat sau grav incompatibil cu calitatea de conducător auto.

Verificările au început cu persoanele care figurează cu handicapuri grave sau accentuate la ochi, numărul sucevenilor cu această categorie de dizabilităţi fiind şi mai numeros. Potrivit datelor centralizate, dintre cei cărora starea de sănătate nu le permite să conducă, şapte persoane au vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, 36 de persoane au între 30 şi 50 de ani, 166 de persoane au între 60 şi 70 de ani, iar 74 de persoane au peste 70 de ani. Unul dintre posesorii de permis şi de certificat de handicap incompatibil cu şofatul are 83 de ani.

După identificarea acestor persoane, prefectul Popescu a solicitat să fie continuate verificările pentru fiecare caz în parte pentru a vedea în ce circumstanţe o persoană cu handicap a obţinut permis de conducere sau cum de un şofer are certificat de nevăzător.

Ca ipoteze de lucru, este posibil ca afecţiunile care au dus la obţinerea certificatului de persoană cu handicap să fi survenit după obţinerea permisului de conducere şi cei în cauză să nu fi făcut demersuri de anulare a permisului.

De asemenea, în cazul afecţiunilor oculare, unele dintre acestea dau dreptul persoanei bolnave la certificat de handicap, dar pentru că pot fi corectate chirurgical situaţia este doar temporară, deci permisul de conducere a fost păstrat.

 

Verificările sunt continuate caz cu caz

Există însă şi varianta, luată în calcul de prefect, ca certificatul de handicap să fi fost obţinut fără ca persoana respectivă să aibă afecţiunea menţionată în documentele din dosar. Dacă vor fi găsite astfel de situaţii, cazul va lua o turnură penală, cu plângeri îndreptate împotriva tuturor persoanelor implicate. De asemenea, se vor lua măsuri de recuperare a banilor încasaţi fraudulos cu titlul de indemnizaţii pentru persoane cu handicap.

Noua serie de verificări ordonate de prefect începe cu cazurile în care data de obţinere a certificatului de handicap este anterioară celei de obţinere a permisului de conducere. În astfel de situaţii, dacă handicapul incompatibil cu calitatea de conducător auto a fost corectat şi persoana este aptă să conducă un autovehicul, trebuia anunţată Direcţia Socială pentru sistarea plăţii indemnizaţiei. Dacă o persoană cu un asemenea handicap a obţinut permis, fie este un pericol pe drumurile publice şi răspund toţi cei implicaţi în acordarea permisului, fie certificatul de handicap a fost acordat ilegal şi răspund cei care au făcut-o.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 300 de şoferi suceveni au, în acte, boli incompatibile cu calitatea de conducător.
 Vizualizări articol: 976 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Aproape 300 de şoferi suceveni au, în acte, boli incompatibile cu calitatea de conducător5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Soferul trimis de
( 7 oct 2010, 11:25:19
te miri de ce sant atatea accidente ???????? ce cauta aia cu pensie de boala pe strazi la volan ??????????????//ori esti sofer ori HANDICAPAT ....oricum traim in ROMANIA tara tuturor posibilitatilor ......NORMAL ar fi ca cei cu penie pe caz de boala sa li se ANULEZE PERMISUL MACAR DE ACUM IN COLO ....so vedem si pe asta ...
1.1  RE: Soferul trimis de
( 7 oct 2010, 14:09:08
draga STEFY,
pensia de boala NU INSEAMNA ca esti handicapat.exista o gramada de boli care iti permit sa te pensionezi,dar care nu te impiedica sa sofezi in continuare.daca tuturor oamenilor bolnavi li s ar lua permisul ar mai ramane extrem de putini soferi in romania.
2.   Trebuie rezolvat! trimis de
( 7 oct 2010, 11:46:53
Or ce s-ar spune situatia prezentata in articol este destul de grava . O sa fie greu de returnat bani si la fel de greu o sa fie si pentru cei ce au intocmit acte , fie pentru certificat de handicap sau pentru carnet de conducere . Stim cu toti ca situatia actuala in ceia ce priveste nivelul de trai este destul de scazuta insa nu se poate prevala de aceasta situatie nimeni pentru a face ilegalitati . Sincer sa fiu imi pare foarte rau de persoane care sunt in aceasta situatie dar trebuie sa inteleaga ca sunt alti cu adevarat bolnavi si care necesita sprijin din partea statului , iar bugetul alocat nu suporta sa sustina si pe cei care nu sunt bolnavi .
3.   Curiozitate trimis de
( 7 oct 2010, 11:52:00
O persoana care are doar un singur ochi are voie sa conduca ?
4.   Cei care au luat bani pt handicap inexistent trimis de
( 7 oct 2010, 11:58:14
ar trebuei sa restiuie 50% din toti banii primiti iar 50% sa ii plateasca doctorul care a acordat acel certificat fals.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei