Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 sep 2010 - Anul XV, nr. 225 (4516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tabără: Evaziunea fiscală în domeniul agricol a ajuns în această vară la un miliard de euro

Vineri, 24 Septembrie 2010 (14:11:15)

Evaziunea fiscală în domeniul agricol a ajuns în această vară la un miliard de euro, a declarat, vineri, la seminarul Mediafax talks about Romanian Agriculture de la Timişoara, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Evaziunea fiscală este una dintre cele mai mari probleme în agricultură. Pe legume-fructe, evaziunea fiscală s-ar ridica undeva la 250 de milioane de euro, anual. E enorm. Dacă aş avea banii aceştia la dispoziţie, nu aş avea niciun fel de probleme cu bugetul (...) Dar evaziunea per total s-a dus undeva spre aproape un miliard de euro în această vară. Chiar dacă s-au confiscat produse, fenomenul este la scară mai mare, din păcate", a afirmat Tabără.

Potrivit acestuia, evaziunea fiscală se manifestă mai ales în domeniul "valorificării produselor primare" şi a neplăţii TVA pentru produsele din import.

"Este evaziune mare şi în ceea ce priveşte valorificarea produselor primare cu efecte, din păcate, extraordinar de negative asupra fermierului român. De cele mai multe ori fermierul necapitalizat, dator, se grăbeşte să vândă, vinde producţia din câmp. Şi anul acesta s-a vândut grâu la 35 de bani (kilogramul - n.r.). Iar preţul este de trei ori mai mare la final. Asta înseamnă o pierdere Unde s-au dus aceşti bani? Avem probleme legate de import. Importuri care formează un TVA, după care acel încasator de TVA dispare cu TVA cu tot", a mai spus ministrul de resort.

El a arătat că o soluţie pentru această problemă ar fi implicarea mai mare a direcţiilor agricole, care au un "sector de inspecţie".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabără: Evaziunea fiscală în domeniul agricol a ajuns în această vară la un miliard de euro.
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabără: Evaziunea fiscală în domeniul agricol a ajuns în această vară la un miliard de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei