Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 sep 2010 - Anul XV, nr. 225 (4516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: Managerul şi preşedintele comisiei, responsabili pentru organizarea concursurilor din sănătate

Vineri, 24 Septembrie 2010 (14:31:07)

Întreaga responsabilitate privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor de ocupare a posturilor vacante din sănătate revine conducătorului unităţii care a publicat anunţul în acest sens şi preşedintelui comisiei de concurs, arată metodologia MS elaborată în acest sens

Ministerul Sănătăţii a supus dezbaterii publice, pe site-ul instituţiei, Ordinul pentru aprobarea metodologiilor privind ocuparea posturilor de medic, medic dentist, farmacist, biolog, biochimist şi chimist din unităţile sanitare publice.

Potrivit actului, întreaga responsabilitate privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor de ocupare a posturilor vacante revine conducătorului unităţii care a publicat anunţul scoaterii postului la concurs şi preşedintelui comisiei de concurs.

Taxa de concurs este stabilită la valoarea de 50 lei.

Şi trecerea din reţeaua de cercetare ştiinţifică medicală în reţeaua de asistentă medicală se face prin concurs organizat, conform aceluiaşi ordin al ministrului Sănătăţii.

Documentul prevede că angajarea medicilor, medicilor dentişti, farmaciştilor, biologilor, biochimiştilor şi chimiştilor, pensionari de invaliditate, care îşi redobândesc capacitatea de muncă şi sunt depensionaţi, se face fără concurs, în unitatea în care au funcţionat anterior pensionării, conform prevederilor legale.

Ordinul prevede, totodată, că detaşarea medicilor, medicilor dentiști, farmaciştilor, biologilor, biochimiştilor şi chimiştilor se face de către unităţile sanitare publice interesate, în condiţiile legii.

Ministerul Sănătăţii poate detaşa personal sanitar, indiferent de subordonarea unităţii sanitare în care este încadrat, în caz de epidemii, calamităţi sau în alte situaţii deosebite, declarate conform reglementărilor legale în vigoare, cu acordul celui în cauză.

Dispoziţiile noii metodologii supusă dezbaterii publice nu afectează drepturile câştigate de medici, medici dentişti, farmacişti, biologi, biochimişti, chimişti şi ceilalţi specialişti cu studii superioare, sub regimul actelor normative anterioare.

În plus, medicii, medicii dentişti, farmaciştii, biologii, biochimiştii şi chimiştii care sunt disponibilizaţi potrivit legii din unităţile sanitare publice pot ocupa fără concurs un post vacant într-o altă unitate sanitară publică din localitate, din judeţul respectiv sau din alte judeţe, în cazul în care postul a fost publicat la concurs şi nu s-au înscris candidaţi. Orice alt post se poate ocupa numai prin concurs.

Reprezentanţii autorităţilor administraţiei publice locale, ai direcţiei de sănătate publică, ai ministerului sau instituţiei cu reţea sanitară proprie şi ai Ministerului Sănătăţii nu notează candidaţii, având numai statut de observator. În comisiile de examinare nu pot fi nominalizate persoane care se înrudesc cu candidaţii pana la gradul IV, arată actul Ministerului Sănătăţii.

La concursurile pentru ocuparea posturilor de şef secţie, şef laborator şi şef compartiment din unităţile sanitare fără paturi se prezintă după caz medici, farmacişti, biologi, chimişti, biochimişti cu o vechime de cel puţin 5 ani în specialitatea respectivă. Vechimea în specialitate decurge de la data confirmării şi încadrării ca specialist.

Medicii, farmaciştii, biologii, biochimiştii, chimiştii, în vârsta de 65 de ani nu pot participa la concurs şi nu pot fi numiţi în posturile de şef secţie, sef laborator şi sef compartiment din unităţile sanitare fara paturi.

În cazul în care la concurs nu se prezintă nici un candidat în termenul legal, funcţia va fi ocupată cu delegaţie pe o perioadă de maxim 6 luni, prin decizia conducătorului unitatii, perioadă în care se vor repeta procedurile de concurs. În cazul posturilor temporar vacante, ocuparea posturilor se face prin concurs, după o procedură simplificată. Personalul didactic medico-farmaceutic de la catedrele/disciplinele care funcţionează în unitățile sanitare, beneficiază de încadrare prin cumul de funcţii cu jumătate de normă în respectiva unitate sanitară, în limita posturilor normate, vacante şi bugetate, existente în statele de funcţii ale acestora.

Solicitările cadrelor didactice, însoţite de adeverinţa eliberată de instituţia medicală de învăţământ superior medical, cu precizarea catedrei şi a disciplinei unde funcţionează şi a certificatului de specialist/primar, sunt depuse la unitatea sanitară.

Aceste solicitări sunt comunicate spre aprobare Consiliului de Administraţie al unităţii, care va aproba aceste încadrări numai în secţiile/compartimentele cu paturi, sau cabinetele din specialitatea în care este confirmat cadrul didactic. Încadrarea se face prin contract de muncă cu durată nedeterminată.

Angajarea medicilor, medicilor dentişti, farmaciştilor, biologilor, biochimiştilor şi chimiştilor, pensionari de invaliditate, care îşi redobândesc capacitatea de muncă şi sunt depensionaţi, se face fără concurs, în unitatea în care au funcţionat anterior pensionării, conform prevederilor legale.

Detaşarea medicilor, medicilor dentiști, farmaciştilor, biologilor, biochimiştilor şi chimiştilor se face de către unităţile sanitare publice interesate, în condiţiile legii.

Ministerul Sănătăţii poate detaşa personal sanitar, indiferent de subordonarea unităţii sanitare în care este încadrat, în caz de epidemii, calamităţi sau în alte situaţii deosebite, declarate conform reglementărilor legale în vigoare, cu acordul celui în cauză.

Proba scrisă (obligatorie) secretă şi constă din 10 întrebări alcătuite de comisia de concurs pentru fiecare specialitate, prin extragerea a 10 subiecte din tematica probei scrise; durata probei scrise este de 3 ore. Eliminatorie, punctaj minim de promovare 70,00 puncte

Preşedintele comisiei va pune într-o urnă biletele conţinând fiecare un număr corespunzător subiectelor din tematica probei scrise. Primul candidat în ordine alfabetică va extrage din urna 10 bilete care vor fi semnate atât de candidat cât şi de preşedintele comisiei de concurs, după care comisia se retrage pentru a formula 10 întrebări mai succinte din cele 10 subiecte mari extrase, a căror tratare se va putea încadra în timpul de 3 ore prevăzut pentru proba scrisă.

Fiecare subiect va fi notat cu 0-10 puncte, astfel că la această probă, candidaţii pot obţine maximum 100 de puncte.

La proba clinică sau practică (în funcţie de particularităţile specialităţii şi ale postului scos la concurs se pot obţine maximum 100 de puncte, conform unui barem stabilit de comisia de concurs înainte de începerea probei. Punctajul minim de promovare este de 50 de puncte.

Candidaţii vor fi izolaţi într-o cameră sub supravegherea secretarului, timp în care comisia va alege câţiva bolnavi, de preferinţă din cei noi internaţi, pe care îi examinează, le fixează diagnosticul şi întocmeşte pentru fiecare un buletin care cuprinde numele bolnavului, numărul patului şi diagnosticul complet stabilit de comisie şi semnat de toţi membrii acesteia. La alegerea bolnavilor se va avea în vedere ca diagnosticul să corespundă tematicii publicate.

Vor fi declaraţi promovaţi candidaţii care au obţinut minimum 120 puncte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: Managerul şi preşedintele comisiei, responsabili pentru organizarea concursurilor din sănătate.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS: Managerul şi preşedintele comisiei, responsabili pentru organizarea concursurilor din sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei