Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 sep 2010 - Anul XV, nr. 224 (4515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Nu putem vorbi despre suspendarea lui Băsescu atât timp cât nu avem majoritatea necesară

Joi, 23 Septembrie 2010 (16:00:46)

Viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, atât timp cât nu există majoritatea parlamentară necesară, nu se poate vorbi despre suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

"Eu cred că în acest moment nu putem vorbi despre suspendarea preşedintelui, cât timp nu avem o majoritate parlamentară care să poată să voteze suspendarea preşedintelui, dar, în schimb, putem să acţionăm politic, în plenul Parlamentului, cu toate mijloacele pe care le avem ca parlamentari, să arătăm modul total nepotrivit în care preşedintele acţionează pe o temă deosebit de gravă şi de importantă pentru toţi cetăţenii României", a spus Eugen Nicolăescu, răspunzând unei întrebări privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu dacă acesta va promulga Legea pensiilor.

Deputatul PNL a afirmat că preşedintele Traian Băsescu este "un fost preşedinte jucător şi un actual preşedinte complice" la fraudarea votului în Camera Deputaţilor, pentru că acesta a garantat că preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a procedat cum trebuie la votul la Legea privind sistemul unitar de pensii.

El a afirmat că şeful statului a recunoscut că a existat "un troc" între PSD şi PDL şi, deşi a recunoscut că este o fraudă, nu vrea să ia nicio măsură spunând că nu are atribuţii constituţionale.

"Domnul preşedinte are atribuţii constituţionale ca atunci când legea ajunge la promulgare, dacă va trece de Curtea Constituţională, logic este să o întoarcă la Parlament, pentru reexaminare, astfel încât ea să intre în procedura corectă de legiferare, cu cvorum de şedinţă şi cu respectarea Constituţiei şi a tuturor celorlalte proceduri regulamentare", a opinat deputatul liberal.

Eugen Nicolăescu a adăugat că şeful statului ar trebui să fie garantul respectării Constituţiei, al funcţionării instituţiilor statului, al echilibrului puterilor statului.

Nicolăescu a arătat că, prin modul în care şeful statului s-a exprimat, a încălcat atribuţiile pe care le are potrivit Constituţiei.

Întrebat despre acţiunile în justiţie ale PSD în cazul votului dat la Legea pensiilor, Nicolăescu a subliniat că PNL a făcut doar demersuri de natură strict regulamentară, cerând demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a secretarului de şedinţă şi a ministrului Muncii.

"Eu cred că problemele legislativului trebuie rezolvate în legislativ, cu toate mijloacele şi instrumentele pe care Constituţia şi Regulamentul ni le pun la dispoziţie şi nicidecum nu trebuie să implicăm puterea legislativă în puterea judecătorească", a opinat deputatul.

În opinia sa, puterea legislativă trebuie să îşi rezolve singură problemele interne, "care nu au de-a face cu legea penală", adăugând că, în cazul Legii pensiilor, se poate vorbi despre o fraudă de natură legislativă şi nu neapărat de natură penală.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că social-democraţii vor declanşa procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, dacă va promulga Legea pensiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Nu putem vorbi despre suspendarea lui Băsescu atât timp cât nu avem majoritatea necesară.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Nu putem vorbi despre suspendarea lui Băsescu atât timp cât nu avem majoritatea necesară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei