Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 sep 2010 - Anul XV, nr. 224 (4515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu i-a îndemnat pe oamenii de afaceri români şi bulgari să coopereze

Joi, 23 Septembrie 2010 (15:32:47)

Preşedintele Traian Băsescu i-a îndemnat, joi, la Sofia, pe oamenii de afaceri din România şi Bulgaria să coopereze, afirmând că cele două ţări sunt "condamnate" la o evoluţie comună pentru o perioadă lungă.

"România şi Bulgaria nu-şi mai pot despărţi pentru o lungă perioadă de timp evoluţia. Suntem condamnaţi să evoluăm împreună şi în NATO şi în UE şi în regiunea Mării Negre. De aceea, cred că un element care să consolideze această realitate politică îl reprezentaţi dumneavoastră şi poate cel mai important element de consolidare a legăturii şi a destinului comun al celor două ţări este reprezentat de cooperare între oamenii de afaceri. Noi, la nivel politic, cu certitudine ne înţelegem repede. Problema e dacă reuşim să creăm cadrul în care comunitatea de afaceri din România şi Bulgaria să stimuleze schimburile economice şi, mai ales, să creeze afaceri în cele două ţări şi în regiune", a declarat Traian Băsescu, la Forumul oamenilor de afaceri româno-bulgari.

El a mai spus că nici în România, nici în Bulgaria nu există încă un capital autohton suficient care să permită lansarea de proiecte de investiţii de mari dimensiuni.

"Însă puteţi pune împreună capitalul, români şi bulgari, în firme mixte şi să acţionaţi pe terţe pieţe. Este una dintre variantele în care puteţi exporta şi activa împreună. De asemenea, am convingerea că unul din proiectele cele mai importante care se prefigurează a fi adoptate pentru această regiune este proiectul numit Strategia Dunării. Acest proiect este destinat să dezvolte economic şi social ambele maluri ale Dunării, fie că vorbim de transport, de porturi, de parcuri industriale, de activitate de mediu, de mari infrastructuri, hidrocentrale sau poduri, regiunea Dunării va fi unul din polii de dezvoltare ai Europei. În mod categoric, proiectul ce va fi adoptat în Consiliul European în primul trimestru al anului 2011 este un proiect care va avea un mare impact în regiune", a mai spus şeful statului român.

De asemenea, Băsescu le-a sugerat celor prezenţi ca cele două camere de comerţ să găsească formula de a participa şi de a contribui în noiembrie, la Bucureşti, "la una din ultimele întrevederi care au ca menire conturarea, definitivarea Strategiei Dunării".

"Vreau să se ştie că oamenii de afaceri bulgari sunt bineveniţi în România, vreau ca oamenii de afaceri români să investească în Bulgaria şi vreau să ştiţi că puteţi conta pe sprijinul pe care, de la nivel politic, România este dispusă să îl acorde oamenilor de afaceri din ambele ţări. Sunt convins că aceeaşi largă deschidere există şi la guvernul bulgar. Ca dovadă, deja un număr consistent de firme româneşti se înmatriculează în Bulgaria", a conchis Traian Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu i-a îndemnat pe oamenii de afaceri români şi bulgari să coopereze.
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu i-a îndemnat pe oamenii de afaceri români şi bulgari să coopereze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei