Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 sep 2010 - Anul XV, nr. 224 (4515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mitingul "Cartel Alfa" din Piaţa Victoriei s-a încheiat fără incidente

Joi, 23 Septembrie 2010 (14:05:46)

Cei aproximativ 1.000 de protestatari de la "Cartel Alfa" au încheiat fără incidente mitingul din Piaţa Victoriei, urmând ca o delegaţie a sindicaliştilor să discute cu ministrul Muncii despre revendicările pentru care au ieşit în stradă.

Sindicaliştii din asistenţă socială, educaţie şi sănătate afiliaţi la Confederaţia "Cartel Alfa" au protestat, joi, timp de două ore, în Piaţa Victoriei, acţiunea încheindu-se în jurul orei 13.00.

Oamenii au strigat "Jos Guvernul", "Demisia", "Hoţii sunteţi voi, ţara suntem noi" şi au avut pancarte şi bannere pe care scria "Sănătatea fără bani nu se poate", "Fără banii de salarii, vom lăsa spitale goale", "Aţi luat pielea după noi, ca s-aveţi poşete noi" - pe care era o poză a Elenei Udrea cu o poşetă, "În timp ce vă trataţi afară sănătatea stă să piară", "Ne-aţi propus marea cu sarea şi acum ne apucă jalea".

De asemenea, protestatarii au avut pancarte pe care erau trecute revendicările lor.

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, i-a avertizat pe guvernanţi că sindicaliştii sunt astăzi în stradă şi vor veni în continuare pentru că au intrat într-un război de lungă durată cu Executivul, care nu se gândeşte la cetăţenii pe care îi conduce.

"Nu vor să-şi reducă cheltuielile lor, ci salariile amărâte ale oamenilor, au resurse dar nu vor să le aplice, şi-au propus să nu facă nimic împotriva corupţiei", a spus Hossu la protestul din Piaşa Victoriei.

Hossu s-a adresat sindicaliştilor cu spatele la Palatul Victoria şi a strigat "Jos Guvernul".

"Bănuiesc că premierul este acolo (arătând spre sediul Guvernului, n.r.), că s-a întors de la ONU şi cred că este cazul să ţipăm: «Jos Guvernul»", le-a spus Hossu participanţilor la miting.

Vicepreşedintele "Cartel Alfa" Petru Dandea le-a spus protestarilor că pe 7 octombrie, de Ziua Internaţională a Muncii, vor veni în stradă mult mai mulţi oameni, pentru a vedea cum "camarila lui Boc pleacă acasă".

"Premierul s-a dus cu cinism să discute la New York despre cum poate această planetă să combată sărăcia din Africa, dar el trimite sub pragul sărăciei oamenii din ţara lui. Nu vom renunţa la aceste acţiuni până când nu ne vom lua ţara înapoi", a spus Dandea.

La finalul protestului, o delegaţie a sindicaliştilor "Cartel Alfa", a plecat la Ministerul Muncii, pentru a discuta cu ministrul Ioan Botiş despre revendicările lor.

Protestele "Cartel Alfa" continuă vineri, când în Piaţa Victoriei vor veni sindicalişti din sectorul economic, poliţie şi penitenciare, urmaţi, luni, de cei din administraţie şi chimie.

În cele trei zile în care sindicaliştii "Cartel Alfa" vor protesta la sediul Guvernului circulaţia rutieră va fi restricţionată pe banda 1 de pe Şoseaua Kiseleff, pe tronsonul dintre strada Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, între orele 10.00 şi 18.00.

Reprezentanţii Confederaţiei "Cartel Alfa" au spus că decizia de a continua acţiunile sindicale a fost luată din cauza măsurilor de austeritate fără precedent anunţate de Guvernul Boc.

Protestele organizate de confederaţii în această săptămână au loc în absenţa premierului Emil Boc, care de miercuri până vineri participă la reuniunea plenară la nivel înalt a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, organizată la New York.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la New York, că l-a mandatat pe ministrul Muncii să continue discuţiile cu liderii sindicali, dar că este nevoie de "raţionalitate" şi nu de politici populiste, insistând în continuare că măsurile de austeritate impuse de Guvern sunt necesare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitingul "Cartel Alfa" din Piaţa Victoriei s-a încheiat fără incidente.
 Vizualizări articol: 416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mitingul "Cartel Alfa" din Piaţa Victoriei s-a încheiat fără incidente1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei