Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 sep 2010 - Anul XV, nr. 221 (4512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câmpanu, către Cseke: Aveţi sprijinul nostru atât timp cât faceţi o reformă a sistemului sanitar

Luni, 20 Septembrie 2010 (18:02:00)

Liderul senatorilor independenţi, Liviu Câmpanu, a declarat că parlamentarii UNPR nu îl susţin necondiţionat pe ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, cerându-i acestuia să aplice programul de guvernare pentru reformarea sistemului sanitar.

"Stimaţi colegi semnatari ai moţiunii, se vede de la distanţă că în grupul dumneavoastră parlamentar lipsesc medicii, lipsesc cei care sunt implicaţi activ în acest sistem. Vă aduc aminte că, în ultimii 20 de ani, PSD a fost zece ani direct la guvernare. Deci 10 ani aţi avut ministru al Sănătăţii, iar doi ani în umbră, susţinând PNL. Dacă vorbeaţi de o tripletă malefică BVB dintr-un alt partid, vreau să spun că dumneavoastră, în PSD, aveţi o cvadrupletă BBBB în sistemul sanitar. Vă aduc aminte de miniştrii Bartoş, ministru - manipulare, de domnul Beuran, ministru - plagiat, de domnul Brânzan, ministru - afiş şi de domnul Bazac, ministru - Ferrari", a declarat Liviu Câmpanu.

El a mai spus că senatorii UNPR nu îl susţin necondiţionat pe Cseke Atilla din motive pur politice.

"Sistemul de sănătate românesc se află într-o situaţie disperată. Dar asta nu de ieri, nu de azi, ci de două decenii. De ani de zile ne complacem într-un sistem prost gândit, din cauză că unii mergem la spital cu bocceluţa cu medicamente, pansamente, seringi, lucru banale care, în mod normal ar trebui să se găsească în orice spital", a adăugat liderul senatorilor UNPR.

De asemenea, el a afirmat că parlamentarii partidului vor cere anularea ordinului 215/2010 al preşedintelui CNAS.

"Este greu acum, dar era greu şi înainte. Vom cere anularea Ordinului 615/2010 al preşedintelui CNAS, care va duce la creşterea semnificativă a coplăţii din partea pacientului", a adăugat Câmpanu.

El a mai spus că actualul ministru al Sănătăţii va avea sprijinul parlamentarilor UNPR atât timp cât este dispus să facă "o adevărată reformă a sistemului sanitar".

"Aveţi sprijinul nostru atât timp cât, în calitatea pe care o deţineţi, veţi face toate eforturile, astfel încât lucrurile asumate prin programul de guvernare să fie puse în aplicare. E greu, dar trebuie făcut totul pas cu pas. Acest lucru nu este imposibil. Noi, senatorii independenţi membri ai UNPR, suntem deschişi la dialog şi dispuşi să vă ajutăm cu tot ceea ce ne stă în putiinţă, pentru a duce la bun sfârşit planul de reformare a sănătăţii. Sistemul sanitar chiar trebuie vindecat", a conchis Liviu Câmpanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câmpanu, către Cseke: Aveţi sprijinul nostru atât timp cât faceţi o reformă a sistemului sanitar.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câmpanu, către Cseke: Aveţi sprijinul nostru atât timp cât faceţi o reformă a sistemului sanitar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei