Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 sep 2010 - Anul XV, nr. 221 (4512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Lois”

De la pasiune la afacere, cu săpunuri naturale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Produs unicat, din pasiune

Când pasiunea întâlneşte talentul şi îndemânarea pot ieşi lucruri minunate. Când simţul frumosului şi ideea de a face lucruri diferite nu sunt doar vorbe, ci iau forma unor obiecte unicat, poţi să spui că ai creat ceva.

Este şi cazul unei sucevence în vârstă de 34 de ani care, după ce s-a „şcolit” prin străinătate, studiind arte vizuale la o universitate din Canada, s-a întors în Bucovina, pentru a face exclusiv manual săpunul natural sută la sută – „Lois”.

 

Iniţiere, în Canada

Mima Sorocean a lucrat zece ani în industria cosmetică, pentru diverse firme mari precum Calvin Klein, Chanel, Clarins, Decleor, dar abia acum poate să spună că a creat ceva numai al ei. Săpunul „Lois” îi aparţine în totalitate.

„Merg des în Canada, unde sunt stabiliţi părinţii mei. În 2007, Beata Kacy, o poloneză, fiica unor prieteni de-ai părinţilor, m-a invitat să particip la un curs de confecţionare a săpunului natural. În câteva cuvinte, mi-a explicat cum se face un săpun natural pe bază de ulei de măsline, cam ce se pune în el, dar mi-a dat de înţeles că pentru a face singură un produs trebuie să citeşti şi să te documentezi”, ne-a povestit Mima.

În mintea ei deja încolţise ideea că ar putea să facă şi ea, singură, un săpun de calitate. Ţine foarte mult la acest aspect, calitate – motiv pentru care nu a pierdut din vedere nici un detaliu. S-a documentat mult, a citit pe internet, în cărţi de specialitate, tot ce se poate despre săpunurile naturale, despre cum se combină anumite ingrediente, ca produsul final să fie cel aşteptat.

 

Primii 100 de dolari investiţi în „Lois”

Mai întâi, cu circa o sută de dolari Mima şi-a cumpărat, din Canada, primele componente pentru confecţionarea unui săpun natural. Ulei de măsline, argile si uleiuri esenţiale. Întoarsă în ţară, a aflat de un târg cu produse naturale ce avea să se organizeze la Bucureşti. Mai avea patru săptămâni la dispoziţie, pentru a se prezenta şi ea cu un săpun original la târg. Fără să găsească din prima „formula magică”, Mima a urmat paşii învăţaţi de la Beata şi a făcut primele 80 de săpunuri, pe care le-a dus la Bucureşti.

„Ştiu că nu arătau foarte bine, nu miroseau aşa cum mi-aş fi dorit şi erau puţin <uleioase> la atingere. Dar trebuia să încerc”, ne-a povestit ea.

 

"Lois" a fost ideea tatălui

Surpriza Mimei a fost că la târg a întâlnit-o pe Olivia, o tânără care are un magazin online şi care i-a cumpărat tot stocul de săpunuri, pe care apoi, după cum chiar ea a povestit pe forum, le-a dat „ca pâinea caldă.

A fost un impuls pe care l-a avut chiar de la prima încercare. Mima era convinsă că poate să scoată pe piaţă un produs mai bun. Alte ore de muncă, de încercări, alte kilograme de săpun aruncate la coş, dar, în final, a reuşit să facă un produs de la zero.

„Numele săpunului – Lois - a fost ideea tatălui meu, care a sugerat că este vorba de o zeiţă, iar chipul femeii, logo-ul produsului este luat de pe o fotografie veche, care mi-a plăcut mult. Mulţi clienţi şi prieteni mi-au spus că seamănă cu cineva familiar lor. Este un chip cu care, am observat, unele femei se identifică”, ne-a povestit Mima.

 

„Lois este un proiect în care se îmbină simţurile”

Mima ne-a spus câteva secrete despre cum a reuşit să facă un săpun căutat astăzi de persoanele care ţin la calitate. Pentru a da culoare săpunului, ea foloseşte argile naturale, pentru aromă şi fineţe, diferite plante uscate, uleiuri esenţiale, uleiuri de măsline, cocos, palmier, ricin, şi unt de shea. Arta costă în cantitatea folosită din fiecare substanţă, felul cum sunt combinate, omogenizate, pentru că, după cum ne-a spus ea, trebuie să existe un echilibru perfect între toate ingredientele care intră în compoziţia săpunului Lois”.

Cei care au folosit măcar o dată un săpun Lois ne-au spus că nu usucă pielea, nu are arome puternice, ci un miros natural, care nu se compară cu nimic artificial.

„Mi-am dorit să fac ceva creativ, să mă folosesc de inspiraţie, de ceea ce am învăţat, de experienţa în cosmetică şi să fac un produs de la cap la coadă, adică pornind de la zero. Pentru mine Lois este un proiect în care se îmbină simţurile: tactil, olfactiv şi vizual, nu este doar un produs cosmetic. Îmi place să pictez, să colecţionez obiecte vechi, plecând de la ideea că fiecare are o poveste. Experimentez mult până un lucru îmi iese aşa cum l-am proiectat eu, în minte”, ne-a povestit ea.

 

Ani de încercări, până la perfecţiune

De aproape un an, face săpunuri naturale, într-un atelier amenajat la ea acasă. După notificarea la Ministerul Sănătăţii, săpunurile au fost omologate şi din punct de vedere al calităţii şi siguranţei, fiind testate dermatologic. Mima şi-a deschis un atelier cu un spaţiu de prezentare cochet, în care se găsesc şi câteva obiecte vechi, unele recondiţionate chiar de ea.

„După câţiva ani de încercări, consider că am perfecţionat reţeta de săpun. Am început cu reţeta învăţată de la Beata, în atelierul ei, care era doar pe bază de ulei de măsline, apoi am continuat să adaug şi alte uleiuri vegetale, ulei de palmier, cocos, ricin, ceară de albine, pentru ca, în final, să găsesc ingredientul perfect: untul de shea - alb, cremos, fin, hrănitor”, îşi aminteşte Mima.

„Mi-am dorit să obţin o reţetă echilibrată pentru un săpun care nu doar să cureţe, ci să şi hidrateze, emolieze şi să protejeze, fără conservanţi chimici, fără coloranţi artificiali sau parfumuri sintetice, pur natural, din uleiuri vegetale, unt de shea, argile, alge, uleiuri esenţiale, plante şi flori uscate”.

 

 

Cinci tipuri de săpunuri naturale sută la sută

Mima a creat până acum cinci tipuri de săpun: Lois lavandă alb, potrivit pentru toate tipurile de ten, recomandat în special pentru tenul uscat, mixt, acneic, datorită efectului de purificare şi calmare al lavandei şi argilei albe care curăţă uşor pielea; Lois lavandă negru, recomandat în special pentru tenul uscat, mixt, acneic, datorită efectului de purificare şi calmare al lavandei; Lois lemongrass, cu ulei esenţial de lemongrass, ulei esenţial de portocale, ulei esenţial de petitgrain, ulei de morcov, recomandat pentru tenul acneic, mixt, uscat, dar şi pentru tenul tern sau matur; Lois mentă, recomandat pentru tenul sensibil, acneic, gras, iritat, înroşit, datorită efectului de regenerare, revigorare şi răcorire a uleiurilor esenţiale, alungând oboseala şi stimulând circulaţia, şi Lois melissa, cu ulei esenţial de melissa, ulei esenţial de bergamot, ulei esenţial de patchouli şi argilă roz, recomandat pentru ten normal, ten uscat, ten sensibil, acnee, iritaţii, eczeme, dermatite, psoriazis, datorită efectului vindecător al uleiurilor esenţiale. Mai multe informaţii despre fiecare produs puteţi obţine accesând www.loisatelier.ro.

 Toate tipurile de săpunuri sunt testate dermatologic.

 

„Lois” a ajuns şi în Asia

Mima Sorocean ne-a spus că în cazul ei nu se poate vorbi, deocamdată, de o afacere cu săpunuri. Este la început şi se mândreşte cu faptul că a vândut sute de săpunuri, mai mult online şi pe la târguri, şi că lumea continuă să o caute. Săpunuri de-ale ei au ajuns în Pakistan, Slovenia, Rusia, Germania, lumea auzind despre ea pe internet. Preţul unui săpun este de 15,16 lei. Săpunurile Lois, a completat Mima, pot fi un cadou deosebit pentru prieteni.

„Puteţi oferi săpunurile Lois într-un ambalaj special, cu o etichetă personalizată sau un sigiliu de ceară cu iniţialele dorite. Toate produsele sunt executate manual în loturi mici. Am creat un set de obiecte decorative din lut care să-l acompanieze. Aromele săpunului se împletesc cu textura fină a hârtiei şi plasticitatea lutului. Am creat si o serie de felicitări parfumate, lucrate manual”, ne-a spus ea.

Reuşita produselor ei, a completat Mima, se datorează şi partenerilor cu care lucrează, Mihai Burlacu, Manifest Suceava, Olivo, Trulyorganics, Gravexpert, Octopus Studios Vancouver.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De la pasiune la afacere, cu săpunuri naturale.
 Vizualizări articol: 3154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 19 voturi
De la pasiune la afacere, cu săpunuri naturale4.6519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(20 sep 2010, 11:44:03
In sfarsit ceva frumos:) E o afacere frumoasa care imbina utilul cu placutul in care trebuie sa ai gusturi extrem de fine. Deci... vad ca se poate si la noi!!
2.   HelLO, IS that advertising for free? trimis de
(20 sep 2010, 12:47:07
Felicitări doamnei (sau domnişoarei Mima Sorocean) şi cât mai multe vânzări, fie ele on-line sau în târguri. Totuşi, o întrebare pentru autoarea articolului: articolul nu ar fi trebuit să aibă litera P înscrisă într-un cerculeţ? Aşa publicitate pe faţă pentru o gamă de produse, mai rar.
3.   Succes trimis de
(20 sep 2010, 12:48:12
way to go, mimotchka
4.   Pt ABURITU trimis de
(20 sep 2010, 13:12:15
Daca citeai Monitorul iti dadeai seama ca au fost foarte multe articole in editiile trecute despre mici intreprinzatori din zona Bucovinei care prin forte proprii au ajuns sa faca ne faca cinste. Daca guvernul nu face nimic pentru acestia (doar taxe peste taxe, controale spagoase si bete in roate) macar un ziar sa prezinte retetele de succes ale acestora. Asa ca ABURITU`le... daca te macina invidia... demareaza si tu ceva asemanator si de succes si impartaseste si tu cititorilor ca sa ne mandrim cu ce ai realizat. Parca am mai citit despre nenea care face stilouri manual... Astia sigur nu baga mana si fura ca altii cu firme de renume:)) Bravo micilor intreprinzatori cu manufacturi de genul acesta. Vrem sa citim si despre cei care cresc melci, struti... etc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei