Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 sep 2010 - Anul XV, nr. 221 (4512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Guvernul necesită 3 miliarde euro pentru pensii sau 5 miliarde euro dacă se schimbă legea

Luni, 20 Septembrie 2010 (18:17:25)

Guvernul are nevoie anul viitor de peste trei miliarde euro pentru susţinerea sistemului public de pensii, în condiţiile Legii actuale a pensiilor, sau de cinci miliarde euro în cazul unei alte variante a acestei legi, cu o creştere suplimentară a deficitului, a afirmat, luni, premierul Emil Boc.

"În 2011, în forma adoptată de dumneavoastră, ne mai trebuie peste trei miliarde de euro ca să susţinem pensiile în vederea plăţii lor, aşa cum sunt în legea actuală. Dacă s-ar opta pentru o altă variantă, ar fi nevoie în 2011 de cinci miliarde de euro, de o creştere suplimentară a deficitului. Credeţi că aceşti bani îi luăm uşor de undeva? Ei trebuie luaţi de la dezvoltare sau împrumutaţi. Întrebarea se ridică: te mai împrumută cineva pentru consum ? Vă asigur că nu", a afirmat, în Parlament, şeful Guvernului.

Premierul a menţionat importanţa acordului cu FMI, afirmând din nou că fără împrumutul acordat de instituţia financiară cursul valutar ar fi urcat la 6 lei pentru un euro.

El s-a referit şi la creşterea vârstei de pensionare, arătând că aceasta va fi derulată până în 2015 pe baza legislaţiei aflată deja în vigoare, urmând să ajungă în acel an la 65 ani pentru bărbaţi şi 60 ani pentru femei, în timp ce egalizarea vârstei de pensionare se va produce în anul 2030.

Premierul a ţinut totodată să-i mulţumească fostului ministru al Muncii Mihai Şeitan pentru modul în care a lucrat la proiectul legii sistemului unitar de pensii, în calitate de consilier guvernamental şi, ulterior, ca ministru.

La Camera Deputaţilor se desfăşoară, în prezenţa premierului Emil Boc, dezbaterea politică solicitată de grupul PNL privind situaţia prezentă şi evoluţia socio-economică a României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Guvernul necesită 3 miliarde euro pentru pensii sau 5 miliarde euro dacă se schimbă legea.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Guvernul necesită 3 miliarde euro pentru pensii sau 5 miliarde euro dacă se schimbă legea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei