Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 sep 2010 - Anul XV, nr. 219 (4510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu despre Băsescu - Vîntu: Nu ştiu, nu vreau să mă bag, se cunosc mai bine reciproc

Vineri, 17 Septembrie 2010 (15:36:44)

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a evitat, vineri, să comenteze acuzaţiile pe care Sorin Ovidiu Vîntu i le-a adus preşedintelui Traian Băsescu, adăugând că cei doi "se cunosc mai bine reciproc".

Întrebat de jurnalişti cum comentează acuzaţiile pe care Sorin Ovidiu Vîntu i le-a adus preşedintelui Traian Băsescu după ce a fost reţinut de procurori, Ion Iliescu a răspuns: "Nu ştiu, nu vreau să mă bag în asemenea chestii, se cunosc mai bine reciproc".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la întoarcerea de la Bruxelles, că toţi cei care au furat bani de la FNI, din petrol, care au furat statul trebuie să răspundă şi a susţinut că presa consolidează minciuna conform căreia preşedintele s-ar ocupa să-i bage în puşcărie pe infractori.

"Eu am observat următorul lucru: toţi cei care s-au îmbogăţit, când îi întreabă instanţa prin ce mijloace, au un singur vinovat, preşedintele. Dar ce vă pot spune este că trebuie să răspundă cei care au furat bani de la FNA, de la FNI, trebuie să răspundă cei care au furat bani de prin petrol, trebuie să răspundă cei care au furat statul. Deci nu înţeleg de ce presa încearcă să consolideze o minciună: că preşedintele s-ar ocupa să-i bage în puşcărie pe cei care au furat", a firmat Băsescu la Aeroportul Henri Coandă, fiind rugat să comenteze acuzaţiile omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Anterior, la Bruxelles, Băsescu declarase, răspunzând unei întrebări referitoare la acuzaţiile lui Sorin Ovidiu Vîntu, că este o greşeală să se creadă că "un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat".

"Dacă dumnevoastră credeţi că un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat, cred că faceţi o greşeală", a spus Băsescu, potrivit unei înregistrări de la conferinţa de presă susţinută de Băsescu la Bruxelles, după Consiliul European.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a afirmat, miercuri, în instanţă, că Traian Băsescu i-a cerut sprijin mediatic la referendumul din 2007, pentru demiterea preşedintelui. De asemenea, el a susţinut că emisari ai lui Traian Băsescu i-au cerut să cedeze o parte din trustul său media, refuzul său ducând la declanşarea controalelor ANAF la Realiatatea TV şi, în final, la arestarea sa.

Vîntu l-a mai acuzat pe Băsescu că influenţează justiţia şi că face presiuni asupra magistraţilor.

Sorin Ovidiu Vântu a fost eliberat joi după-amiază, după o săptămână de detenţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu despre Băsescu - Vîntu: Nu ştiu, nu vreau să mă bag, se cunosc mai bine reciproc.
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Iliescu despre Băsescu - Vîntu: Nu ştiu, nu vreau să mă bag, se cunosc mai bine reciproc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei