Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 sep 2010 - Anul XV, nr. 219 (4510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea: Ministerul Turismului va începe, cu alte instituţii, o campanie împotriva evaziunii fiscale

Vineri, 17 Septembrie 2010 (16:58:33)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, că ministerul, împreună cu alte instituţii, va începe o campanie pentru diminuarea evaziunii fiscale în turism, "fenomen care adunat este la 40% din ceea ce înseamnă turismul românesc".

Ministrul Elena Udrea a afirmat, într-o conferinţă de presă la Mamaia, după deschiderea Bursei de Turism, că evaziunea fiscală în turism se manifestă în două moduri: pe de o parte sunt cei care nu înregistrează toţi turiştii cazaţi, iar pe de altă parte sunt cei care cazează turişti, dar nu-şi declară activitatea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Fenonemul evaziunii fiscale în turism se manifestă în două feluri. Sunt cei care îşi declară activitatea de turism, dar nu înregistrează toţi turiştii şi aşa se face că de multe ori după ce vedem toată vara că litoralul este foarte plin, pe urmă aflăm că, de fapt, a avut scădere. A doua modalitate este şi fenomenul cel mai amplu, în care nu se declară activitatea de turism în anumite structuri de cazare şi mai ales acest lucru se întâmplă în agroturism, în zona rurală, în zona pensiunilor turistice, însă adunat fenomenul este la aproximativ 40 la sută din ceea ce înseamnă turismul românesc", a declarat Udrea.

Ea a precizat că în acest sens va fi semnat un protocol cu Inspectorul General al Poliţiei, cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, iar peste două săptămâni, vor începe controale, urmând să fie realizate echipe mixte cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale. La aceste controale pot participa şi reprezentanţi ai asociaţiilor de turism.

Udrea a menţionat că pentru descoperirea celor care încalcă legea vor fi folosite mai multe variante, printre care şi cea a flagrantului.

"O soluţie poate fi aceea de flagrant, cu turişti care să fie de acord să declare faptul că nu li s-a tăiat factură şi sunt foarte mulţi care ne semnalează nouă, la minister, faptul că în vacanţe nu li se taie factură. Sau poate fi aceea în care reprezentanţi ai ministerului merg să se cazeze şi în felul acesta vor constata că respectiva unitate de cazare, respectiva locaţie, este, de fapt, unitate de cazare numai că lucrează fără să-şi declare activitatea", a mai spus Udrea.

Ministrul a afirmat, totodată, că această campanie are o durată de şase luni şi face parte din acţiunea de combatere a evaziunii fiscale din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea: Ministerul Turismului va începe, cu alte instituţii, o campanie împotriva evaziunii fiscale.
 Vizualizări articol: 396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Udrea: Ministerul Turismului va începe, cu alte instituţii, o campanie împotriva evaziunii fiscale4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei