Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 sep 2010 - Anul XV, nr. 215 (4506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Petcu: Există voci care spun că mitingul din 22 ar trebui să fie mai radical

Luni, 13 Septembrie 2010 (17:21:08)

Liderul CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a declarat, luni, că "există voci" în rândul mişcării sindicale care apreciază că sindicaliştii ar trebui să recurgă la "forme mai radicale de protest" la mitingurile ce vor debuta pe 22 septembrie.

Petcu a afirmat, înaintea unei întâlniri dintre liderii sindicali şi conducerea PSD, că există "voci" în rândul mişcării sindicale care apreciază că mitingul din 22 septembrie nu ar trebui să fie unul "doar liniştit".

"În sensul ca, după două ore de manifestare a nemulţumirii, nu să plecăm acasă cu coada între picioare, ci să avem nişte forme mai radicale de protest", a precizat el.

Întrebat care ar putea fi aceste metode mai "radicale", Petcu a răspuns: "Nu le pot defini, nu vreau să cad sub incidenţa instigării la revoltă, dar cred că oamenii sunt atât de nemulţumiţi încât nu vor mai dori, evident, niciun miting cu pinguini, niciun miting cu fond muzical, vor dori un miting în care să îşi urle disperarea".

Întrebat ce metode legale au la dispoziţie sindicaliştii pentru a-şi radicaliza manifestarea, Petcu a răspuns: "Prima metodă, care cred că este legală, este să nu plecăm imediat, să nu luăm aprobare doar pentru două ore, ci să luăm o aprobare de miting pentru mai multe zile, dând posibilitatea celor care într-o zi nu pot veni să îşi poată manifesta nemulţumirea".

El a mai precizat că, în eventualitatea unui miting desfăşurat pe mai multe zile, nu se pune problema ca sindicaliştii să beneficieze de cazare în Bucureşti.

"Nu este vorba de cazare, ci de o împrejurare în care, dacă oamenii vor să îşi asume această formă de nemulţumire, vor trebui să se expună şi unor riscuri", a menţionat Petcu.

Peste 20.000 de sindicalişti ai CNSLR-Frăţia vor participa, în 22 septembrie, la un miting şi un marş în Capitală, preşedintele Confederaţiei, Marius Petcu, afirmând, luni, că nu are până în prezent semnale din partea celorlalte confederaţii că vor să participe la protest.

Sindicaliştii vor un salariu minim pe economie la nivel naţional de cel puţin 750 de lei, revenirea la salariile din 2009, stoparea disponibilizărilor, păstrarea actualei forme a Codului Muncii, blocarea iniţiativei privind anularea negocierii la nivel de ramură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petcu: Există voci care spun că mitingul din 22 ar trebui să fie mai radical.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Petcu: Există voci care spun că mitingul din 22 ar trebui să fie mai radical0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei