Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 sep 2010 - Anul XV, nr. 215 (4506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Educaţiei: Trebuie să trecem de la toceală la un învăţământ bazat pe competenţe

Luni, 13 Septembrie 2010 (13:19:43)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, luni, la Arad, că în viitorul apropiat trebuie să se facă trecerea de la un învăţământ bazat pe acumulare de informaţie, "altfel spus, toceală", la unul bazat pe competenţe, afirmând că specialiştii lucrează la noua curriculă şcolară.

Întrebat de jurnalişti ce trebuie schimbat la învăţământ, ministrul Funeriu a spus că specialiştii lucrează la noua curriculă şcolară şi că el doar o va pune în practică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Trebuie să trecem de la un învăţământ bazat pe acumulare de informaţii, altfel spus, toceală, la un învăţământ bazat pe competenţe, pe formarea unui elev care să fie mult mai complet şi mai pregătit", a afirmat Funeriu.

Pe de altă parte, referitor la noul an şcolar, ministrul a spus că 90,5 la sută dintre copiii din România "vor merge în şcoli autorizate sanitar".

El a adăugat că este conştient că profesorii nu sunt răsplătiţi financiar pe măsura muncii.

"Orice sistem, ca să funcţioneze în parametri normali, trebuie să aibă o resursă umană foarte bine pregătită, corect selectată şi bine răsplătită. Din păcate, în România, niciuna dintre cele trei caracteristici nu a fost atinsă în ultimii 20 de ani", a explicat el.

Referitor la nemulţumirea sindicaliştilor arădeni, care s-au plâns că ministrul i-a evitat în prima zi de şcoală, Funeriu a declarat că nu a primit nicio solicitare pentru o întrevedere şi că pe perioada vacanţei de vară a avut numeroase întâlniri cu liderii naţionali ai sindicatelor din învăţământ.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a participat, luni dimineaţă, la deschiderea anului şcolar la Liceul Pedagogic "Dimitrie Ţichindeal" din Arad, el vizitând apoi mai multe şcoli.

Profesorii din Sindicatul Democratic din Învăţământ (SDI) Arad, cel mai mare din sistemul educaţional din judeţ, s-au declarat nemulţumiţi că ministrul Daniel Funeriu nu i-a invitat la discuţii referitoare la probleme din educaţie şi au criticat participarea acestuia la deschiderea anului şcolar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Educaţiei: Trebuie să trecem de la toceală la un învăţământ bazat pe competenţe.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Educaţiei: Trebuie să trecem de la toceală la un învăţământ bazat pe competenţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei