Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 sep 2010 - Anul XV, nr. 215 (4506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liderii sindicali discută cu PSD amendamente la legea pensiilor şi a salarizării unitare

Luni, 13 Septembrie 2010 (16:51:41)

Mai mulţi lideri ai principalelor conferederaţii sindicale discută, luni, cu conducerea PSD, posibilitatea susţinerii unor amendamente ale sindicaliştilor la legea pensiilor şi la legea salarizării unitare.

Liderii principalelor confederaţii sindicale, printre care Dumitru Costin (BNS), Marius Petcu (CNSLR Frăţia) şi Teodor Paraschiv (Cartel ALFA), discută, la sediul PSD, cu conducerea acestui partid, principalele amendamente ale sindicatelor la mai multe legi care urmează a fi dezbătute în Parlament în această sesiune parlamentară.

Liderul BNS, Dumitru Costin, a declarat, înaintea întâlnirii, că discuţiile au ca obiectiv doar priorităţile legislative, fără a se negocia un eventual acord sau sprijin cu PSD pentru acţiunile sindicale.

"Noi am venit aici cu o agendă pe care o să o supunem atenţiei celor din PSD. Sper ca şi alte partide politice să arate acelaşi tip de interes. Sperăm, nu e obligatoriu. Încercăm să stabilim nişte mecanisme de lucru pentru perioada imediat următoare, nu de altceva, dar o să fie o toamnă extrem de încercată, cel puţin în ceea ce priveşte iniţiative legislative, acte normative, legi care urmează să fie aprobate, legea pensiilor, salarizarea în domeniul bugetar, modificarea inspecţiei muncii", a precizat el.

Costin a spus că doreşte ca la discuţia cu conducerea PSD să se stabilească "mecanisme de lucru" pentru ca modificările susţinute de sindicate la legile din Parlament să fie susţinute în plen.

"Dacă nu avem audienţă pe zona guvernamentală (...), atât timp cât nu reuşeşti cu un milion de argumente economice, juridice, nu reuşeşti să-i convingi şi ei tot pe a lor o ţin, încerci pe calea aceasta, prin stabilirea unor mecanisme de lucru cu cei din comisiile parlamentare să scoatem nişte modificări în actele normative care să ducă la nişte legi de calitate", a mai afirmat liderul sindical.

Peste 20.000 de sindicalişti ai CNSLR-Frăţia vor participa, în 22 septembrie, la un miting şi un marş în Capitală, preşedintele Confederaţiei, Marius Petcu, afirmând, luni, că nu are până în prezent semnale din partea celorlalte confederaţii că vor să participe la protest.

Sindicaliştii vor un salariu minim pe economie la nivel naţional de cel puţin 750 de lei, revenirea la salariile din 2009, stoparea disponibilizărilor, păstrarea actualei forme a Codului Muncii, blocarea iniţiativei privind anularea negocierii la nivel de ramură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderii sindicali discută cu PSD amendamente la legea pensiilor şi a salarizării unitare.
 Vizualizări articol: 602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liderii sindicali discută cu PSD amendamente la legea pensiilor şi a salarizării unitare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei