Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 sep 2010 - Anul XV, nr. 215 (4506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La baionetă cu contrabanda

Patru mari capturi de ţigări, după urmăriri, focuri de armă şi colete abandonate în pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sfârşitul săptămânii trecute a adus lovituri grele pentru traficanţii de ţigări de contrabandă, poliţiştii reuşind un număr de şase capturi, din care patru foarte importante din punctul de vedere al numărului de ţigări confiscate. Nu au lipsit urmăririle în noapte, focurile de armă şi transporturile ascunse sub scaunul unui moped ori sub lemnele dintr-o căruţă.

 

Mai întâi, vinerea trecută, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din Brodina au interceptat, într-o pădure aflată la graniţa cu Ucraina, trei persoane care transportau mai multe colete învelite în folie neagră. Poliţiştii i-au somat pe cei trei să se oprească, moment în care indivizii au abandonat coletele şi au luat-o la fugă. Au urmat şase focuri de armă de avertisment, trase de poliţişti în plan vertical, cei trei fugari, ajunşi din urmă, predându-se în cele din urmă. Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, din judeţul Suceava, abandonaseră pe drum zece baxuri de ţigări de contrabandă, în total fiind numărare 4.900 de pachete de ţigări marca Doina, de provenienţă Republica Moldova, în valoare de aproximativ 29.400 de lei.

 

Au scăpat de poliţie, după ce au lăsat în urmă peste 15.000 de pachete de ţigări 

A doua zi, sâmbătă, în cursul nopţii, şi poliţiştii de frontieră de la Vicov aveau să fie implicaţi într-o urmărire prin pădure, în care s-a făcut uz de armă. În acest caz, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, o patrulă aflată în misiune de supraveghere a frontierei a observat un grup de indivizi suspecţi, care cărau genţi voluminoase. S-a trecut la urmărirea acestora, s-au tras cinci focuri de armă, însă fugarii au scăpat, după ce au abandonat toate genţile pe care le cărau şi au plecat fiecare în direcţii diferite, prin zone accidentate. Ei au lăsat în urmă 30 de colete, în care au fost inventariate nu mai puţin de 15.430 de pachete de ţigări More, Viceroy şi Doina, de provenienţă Republica Moldova. În acest caz, valoarea mărfii este de peste 100.000 de lei. Poliţiştii speră să dea de urma fugarilor, fiind solicitat în acest sens sprijin şi de la autorităţile de frontieră vecine.  

 

Ţigări lăsate în pădure, „preluate” de poliţişti

De asemenea, o altă captură importantă de ţigări de contrabandă a fost realizată tot sâmbătă, în comuna Straja, de această dată de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Într-o zonă de pădure, monitorizată de oamenii legii deoarece existau informaţii că pe acolo se desfăşoară activităţi de contrabandă, au fost descoperite, abandonate de cărăuşi, probabil pentru a fi preluate de alte persoane, nu număr de 10.500 de pachete de ţigări de contrabandă, cu o valoare de 94.550 de lei.      

 

Transporturi de ţigări de contrabandă cu căruţa şi scuterul

După cum au demonstrat deja în nenumărate rânduri, cei care fac contrabandă cu ţigări apelează la metode care de care mai ingenioase pentru a încerca să nu atragă atenţia. Un exemplu elocvent în acest sens este cel de sâmbătă dimineaţă, când oamenii legii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina au tras pe dreapta, în apropiere de frontieră, o căruţă care, aparent, transporta lemne de foc. Sub acestea însă, căruţaşul, Constantin D., în vârstă de 38 de ani, avea 12.000 de pachete de ţigări pe care, susţine el, le-a găsit în apropierea frontierei fără a avea habar de cine le-ar fi lăsat acolo.  

„Ţigările, în valoare de peste 70.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, urmând a fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă”, a precizat, referitor la acest caz, agentul principal Ovidiu Sasu, din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Cu o zi înainte, vineri, o patrulă de poliţie din Siret identificase, pe strada Alexandru cel Bun, un individ din Rădăuţi, Cezar D., în vârstă de 31 de ani, care transporta ţigări de contrabandă cu un motoscuter. Într-o geantă de pe podeaua vehiculului şi în compartimentul aflat sub scaun, bărbatul ascunsese 270 de pachete de ţigări, în valoare de 1.350 de lei.  

În fine, a şasea captură din ultimele trei zile a fost realizată tot vineri, pe raza comunei Bălcăuţi, în acest caz poliţiştii depistând în trafic o maşină care transporta 1.982 de pachete de ţigări de contrabandă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru mari capturi de ţigări, după urmăriri, focuri de armă şi colete abandonate în pădure.
 Vizualizări articol: 780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Patru mari capturi de ţigări, după urmăriri, focuri de armă şi colete abandonate în pădure4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei