Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 sep 2010 - Anul XV, nr. 215 (4506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CSA a retras avizul preşedintelui şi unui membru ai CA al Aviva Asigurări de Viaţă

Luni, 13 Septembrie 2010 (18:38:11)

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a retras, în 3 august, avizul acordat lui Janos Bartok şi Shah Rouf pentru funcţia de preşedinte, respectiv membru ai Consiliului de Administraţie al Aviva Asigurări de Viaţă, după ce aceştia au încălcat mai multe prevederi ale legislaţiei privind asigurările.

Deciziile au fost adoptate de Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) după analiza unei note întocmită de o echipă de control a instituţiei, care a constatat, în cazul fiecărui administrator, nu mai puţin de 34 de încălcări ale legislaţiei din domeniul asigurărilor, conform informaţiilor publicate în Monitorul Oficial.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Aviva nu au transmis până la transmiterea ştirii un punct de vedere cu privire la deciziile CSA.

Echipa de control a CSA a constatat că Aviva, subsidiară a grupului britanic Aviva, nu a făcut dovada verificării clienţilor în lista persoanelor suspecte, înainte de încheierea poliţelor, prevăzută în două hotărâri de guvern referitoare la firmele şi persoanele suspecte de săvârşirea sau de finanţarea actelor de terorism.

De asemenea, asigurătorul nu a făcut dovada pregătirii specializate a persoanei responsabile cu prevenirea şi combaterea spălării banilor.

"Nu a fost transmis la CSA raportul din data de 2 octombrie 2008 (transmis la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor) privind operaţiunile cu numerar, iar operaţiunea raportată ca tranzacţie cu numerar prezintă caracteristicile unei operaţiuni suspecte", se spune în decizii.

Controlul CSA a mai scos în evidenţă că operaţiunile contabile realizate de societate au denaturat situaţiile financiare ale Aviva Asigurări de Viaţă pentru anii 2008 şi 2009. Compania a înregistrat pierderi de 21,33 milioane de lei în 2008 şi de 13,45 milioane lei în 2009.

"Conturile contabile au fost utilizate în mod eronat, iar unele dintre acestea prezintă denumiri şi rulaje neconforme cu funcţionalitatea acestora", se arată în cele două decizii ale CSA.

În plus, Aviva Asigurări de Viaţă nu dispunea de reglementări interne privind constituirea şi menţinerea rezervelor tehnice, nu a constituit corect rezerva de prime şi rezerva de daune, iar o parte din poliţele încheiate pentru clienţii noi nu aveau ataşate documente de identificare a acestora.

"Modul de constituire a rezervei de daune neavizate nu este fundamentat. În metodologia de calcul a rezervei de daune nu se detaliază modul de constituire a rezervei de daună în cazul activării clauzelor de scutire de la plata primelor şi nici modul de eliberare a acestei rezerve", se mai arată în decizii.

Totodată, compania nu a constituit rezerva matematică pentru produsele de asigurare de viaţă legate de fonduri de investiţii (unit-linked) la nivelul unităţilor din cont sau nu a constituit rezerva pentru riscuri nexpirate pentru produsele de asigurare încadrate în clasa A.I. - Asigurări de viaţă, anuităţi şi asigurări de viaţă suplimentare.

"Împotriva prezentelor decizii persoanele sancţionate pot face plângere la Curtea de Apel Bucureşti, în termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia (...). Plângerile adresate Curţii de Apel Bucureşti (...) nu suspendă, pe timpul soluţionării acesteia, executarea măsurilor sancţionatorii (...)", se precizează în deciziile publicate în Monitorul Oficial.

Rouf a fost directorul general al Aviva Asigurări de Viaţă în perioada 2 aprilie 2007-1 martie 2010 şi membru CA începând cu 15 ianuarie 2010. El a fost numit ulterior la conducerea subsidiarei grupului Aviva din Sri Lanka, însă a rămas membru al CA al companiei din România.

Conform informaţiilor de la Registrul Comerţului, valabile la 27 august, Consiliul de Administraţie al Aviva Asigurări de Viaţă este format din Janos Bartok - preşedinte, din 6 aprilie 2009, Shah Rouf, Eugen Gheorghe Voicu, Mihai Popescu şi Andrea Battista, toţi membri.

Asigurătorul este parte a grupului britanic Aviva, care a investit de la înfiinţare, în 1999, peste 270 milioane de lei în dezvoltarea operaţiunilor din România, potrivit datelor anunţate în luna august de directorul general al societăţii, Mihai Popescu, care a preluat această funcţie în luna mai.

Aviva Asigurări de Viaţă are un capital social de 165,62 milioane de lei, controlat de Aviva International Holding Limited (Marea Britanie) - 99,9998% şi CGU România Holdings SRL - 0,0002%.

Pe piaţa românească, grupul britanic mai deţine societăţile Aviva Pensii Private (pensii private obligatorii) şi Aviva Investors (administrare de active).

Cu activităţi în acest domeniu din anul 1696, Aviva este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Marea Britanie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CSA a retras avizul preşedintelui şi unui membru ai CA al Aviva Asigurări de Viaţă.
 Vizualizări articol: 1076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CSA a retras avizul preşedintelui şi unui membru ai CA al Aviva Asigurări de Viaţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei