Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 sep 2010 - Anul XV, nr. 215 (4506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kovesi, Predoiu, Blaga: Nu au existat presiuni politice în cazul Sorin Ovidiu Vântu

Luni, 13 Septembrie 2010 (15:03:54)

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi ministrul Internelor, Vasile Blaga au refuzat să comenteze cazul Sorin Ovidiu Vîntu, arestat preventiv pentru favorizarea infractorului, spunând doar că nu au existat presiuni în instrumentarea acestui caz.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că toate informaţiile despre extrădarea lui Nicolae Popa au fost făcute publice şi că autorităţile române au făcut o nouă cerere de extrădare în 6 septembrie.

Întrebat de televiziuni despre apariţia interceptărilor din dosar în presă, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a spus că nu doreşte să comenteze cazul, subliniind doar că discuţiile care au apărut în presă, între Sorin Ovidiu Vîntu şi Nicolae Popa sunt pasaje din referetul cu propunerea de arestare preventivă.

Kovesi a adăugat că nu au existat niciun fel de presiuni asupra procurorilor care instrumentează dosarul.

La rândul său, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a spus că nu au au existat presiuni politice, la fel cum nu există în niciun caz.

Cei trei demnitari, aflaţi luni, la Forumului internaţional al procurorilor privind lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere, au răspuns întrebărilor reporterilor, după ce au deschis lucrările reuniunii.

Sorin Ovidiu Vîntu se află în arest, ca urmare a deciziei Tribunalului Bucureşti, care a emis un mandat, sub acuzaţia de favorizare a infractorului, omul de afaceri contestând la Curtea de Apel hotărârea, instanţa urmând să se pronunţe săptămâna aceasta asupra legalităţii măsurii preventive.

Concret, Vîntu este acuzat că l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa, un condamnat la 15 ani de detenţie pentru infracţiuni economice, prins de autorităţile judiciare în Jakarta. În dosarul în care Popa a fost condamnat la detenţie, iniţial şi Vîntu a fost acuzat, însă, ulterior, procurorii l-au scos de sub urmărire penală.

Popa desfăşura activităţi economice în Indonezia, având o firmă şi locuia într-o casă pe malul mării, în insula Bali, susţin surse judiciare.

Preşedintele Indoneziei a admis cererea de extrădare a lui Popa, încă din 25 august.

Într-o convorbire telefonică, interceptată de autorităţile judiciare, Popa i-a sugerat lui Vîntu că ar putea trăi cu 200.000 de euro pe an în Indonezia, bani transmişi, prin conturi, de omul de afaceri.

Tribunalul Bucureşti îşi va motiva luni decizia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kovesi, Predoiu, Blaga: Nu au existat presiuni politice în cazul Sorin Ovidiu Vântu.
 Vizualizări articol: 393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kovesi, Predoiu, Blaga: Nu au existat presiuni politice în cazul Sorin Ovidiu Vântu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei