Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 sep 2010 - Anul XV, nr. 215 (4506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Petcu: Liviu Luca şi-a depus mandatul pentru a nu expune confederaţia, i-am acordat vot de încredere

Luni, 13 Septembrie 2010 (16:52:43)

Preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a declarat, luni că Liviu Luca, a cărei federaţie sindicală face parte din confederaţie, şi-a depus mandatul pentru că a vrut să nu expună organizaţia şi imaginea sindicatului, dar membrii Consiliului Naţional i-au acordat un vot de încredere.

"Liviu Luca, în deschiderea şedinţei Consiliului Naţional, a solicitat un vot de încredere, şi-a depus mandatul pentru că a vrut să nu expună organizaţia şi imaginea CNSLR-Frăţia, dar colegii au considerat că în momente dificile solidaritatea este prima noastră armă, astfel încât a avut un vot de încredere covârşitor", a precizat Petcu.

Liderul confederal a susţinut că nu ştie de o iniţiativă a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu de a obţine patrimoniu sindical.

"Cred că ar fi trebuit să fiu primul tentat de o astfel de iniţiativă, având în vedere că CNSLR-Frăţia este depozitarul arhivei fostului UGSR, deci practic toate obiective de patrimoniu sunt în custodia noastră. Dacă cineva ar fi avut o astfel de iniţiativă ar fi trebuit să mi-o propună şi mie. Probabil că Bogdan Hossu ştie de nişte lucruri la care a fost el invitat, eu nu pot să confirm aşa ceva", a precizat Petcu.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Sorin Ovidiu Vîntu a vrut să adune liderii confederaţiilor sindicale într-o structură asemănătoare Consiliului de Administraţie al Realităţii TV şi că "încearcă şi acum să pună mână pe patrimoniul sindical".

De asemenea, a spus Hossu, Vîntu a încercat, în mai multe rânduri, să obţină patrimoniul sindicatelor.

"Vîntu a vrut să-şi facă protecţie socială prin crearea Consiliului de Administraţie cu liderii confederaţiilor sindicale, astfel ca nimeni să nu se mai lege de mişcarea sindicală", a spus Hossu.

Potrivit lui Hossu, Vîntu a vrut ca Realitatea TV să fie o instituţie a confederaţiilor sindicale.

Liderul Cartel Alfa a mai amintit de o încercare a lui Sorin Ovidiu Vîntu din 2006 de a-i reuni într-o structură asociativă pe liderii confederaţiilor sindicale, cărora le-a propus funcţii şi salarii foarte mari, pentru a obţine patrimoniul sindical.

"Vîntu încearcă şi acum să pună mâna pe patrimoniul sindical, pentru că este atractiv, este vorba de 500 milioane de euro", a spus Hossu.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat, în noaptea de joi spre vineri, de către Tribunalul Bucureşti, penrtru favorizarea preşedintelelui Gelsor, Nicolae Popa, condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare pentru păgubirea a 300.000 de investitori FNI.

Popa a fost capturat de Interpol la Jakarta, autorităţile indoneziene admiţând cererea de extrădare a fugarului, astfel că acesta urmează să fie repatriat.

Liviu Luca a fost audiat, joi, în calitate de martor de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul în caare au fost arestaţi deja oamenii de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan, precum şi aghiotantul lui Vîntu, Alexandru Stoian.

Tot joi, în locuinţa lui Luca din judeţul Prahova a avut loc o percheziţie, în urma căruia s-au ridicat mai multe înscrisuri şi un laptop, potrivit avocatului liderului de sindicat.

Numele lui Liviu Luca în cadrul anchetei privind fuga lui Nicolae Popa - condamnat în lipsă la 15 ani de detenţie pentru păgubirea a 300.000 de investitori la FNI - este legat de un transfer bancar, cont pentru care era împuternicit să opereze sindicalistul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petcu: Liviu Luca şi-a depus mandatul pentru a nu expune confederaţia, i-am acordat vot de încredere.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Petcu: Liviu Luca şi-a depus mandatul pentru a nu expune confederaţia, i-am acordat vot de încredere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei